Miklas Ravn Campbell

TMS fejler og sørger for spænding i toppen

TMS Ringsted kunne søndag sikre sig 3.pladsen i 1.divisionen. Sådan gik det ikke, og LTH vandt kampen 30-29.

Sjællænderne kunne med et enkelt point sikre sig en plads i oprykningsspillet til 888 Ligaen. Men det krævede, at de lige skulle forbi Lemvig-Thyborøn, som ikke lagde sig ned inden dagens kamp.

Det var en meget lige start på dagens kamp. Men da kampen efter 25 minutter stod 12-12, så skiftede gæster fra Ringsted gear. De pressede resten af 1.halvleg, og LTH kunne ikke svare igen. Men de måtte blot se på, mens TMS scorede 5 mål i træk. Pausestillingen var 12-17.

Efter den voldsomme TMS-dominans i slutningen af 1.halvleg, så kunne man forestille sig, at gæsterne sikkert ville få de to point. Men sådan skulle det ikke gå, og da hjemmeholdet vandt de første 6 minutter i 1.halvleg 6-0, så var var det pludselig gæsterne, der var bagude.

Det lykkedes TMS at svare igen på LTHs gode start. TMS Ringsted var med godt 13 minutter tilbage af kampen foran 23-27. Det begyndte nu at se godt ud for gæsterne. Men igen svarede hjemmeholdet tilbage med flere scoringer i træk.

Stillingen med 3 minutter igen var 29-27 til hjemmeholdet. LTH formåede at holde TMS fra sig, og derfor kunne de efter slutfløjtet fejre en 30-29 sejr over TMS-Ringsted.

Nederlaget til TMS betyder nu, at de inden den sidste spillerunde ikke er sikre på 3.pladsen. TSØ er nemlig kun et enkelt point foran TSØ inden den sidste runde. TMS Ringsted møder i sidste runde Korsør-Slagelse, som er en af de sikre nedrykkere. TMS vandt det første opgør mod Korsør-Slagelse med 10 mål, så TMS Ringsted er store favoritter til at tage 3.pladsen foran TSØ, som i sidste runde møder netop Lemvig-Thyborøn.

Dagens resultat betyder samtidig, at vi har styr på det ene opgør i kvalifikationen til 888 Ligaen. Da TMS er dårligst indbyrdes mellem dem og Skive, så kan de ikke overhale Skive. Derfor ved man nu, at den ene kamp bliver mellem Skive og Tønder. Om Skanderborg skal møde TMS eller TSØ om ligapladsen, finder vi først ud af efter sidste spillerunde.