Simon Jensen

Karrierestop: Holmsgaard ser frem til at få håndboldfri

Tirsdag meddelte Pernille Holmsgaard, at hun efter denne sæson stopper sin aktive karriere som håndboldspiller på øverste niveau. I stedet vil hun blandt andet tilbage til rødderne i Nordjylland.


Den 32-årige Holmsgaard – der oprindeligt er fra Pandrup i Nordjylland – har i sin lange håndboldkarriere været vidt omkring i det danske håndboldlandskab. Således har hun tørnet ud for både Aalborg DH, HC Odense, Viborg HK, Horsens HK, København Håndbold og på nuværende tidspunkt Nykøbing Falster.


– Min mavefornemmelse siger stop. Der er nogle ting, der trækker i mig såsom at komme hjem til Nordjylland, at få mere tid til familie og måske studere. Så det glæder jeg mig helt vildt til, fortæller Pernille Holmsgaard til TV2 Sport.


Netop at erhverve sig mere tid til andet end håndbold i sin hverdag glæder Pernille Holmsgaard sig særligt til – og selvom, som hun selv beskriver det, håndboldspillere har meget fritid, har den tilhørende frihed ikke altid fulgt med i samme størrelsesorden.


– Jeg er lidt ked af at sige det, men jeg runder snart de 33 år, så jeg synes ikke, jeg har så mange flere skud i bøssen, så det har altid været planen, at jeg skulle stoppe nu, beretter NFH-spilleren, inden hun uddyber:


– Jeg synes, det er meget rigtigt, når man siger, at sportsudøvere har meget fritid, men ingen frihed. Jeg har nydt meget af fritiden, men jeg savner også det andet nu.


Pernille Holmsgaard har udover at have repræsenteret en række danske ligaklubber også optrådt i den danske landsholdstrøje. Her har hun spillet imponerende 136 A-landskampe.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER