Simon Jensen

Danmark rangerer som Europas tredjebedste håndboldnation

Oven på et flot kvinde-EM i december og flere flotte resultater på de forskellige ungdomslandshold har Danmark som samlet håndboldnation i kalenderåret 2016 præsteret som det tredjebedste af slagsen.


Det er Det Europæiske Håndboldforbund (EHF), der årligt udregner en samlet rangliste for alle håndboldnationer i Europa – og rangerer disse efter hvor gode præstationer deres ungdoms- og seniorlandshold har leveret, både på dame- og herresiden.


På damesiden blev det for Danmark i løbet af 2016 til en fjerdeplads ved EM for seniorerne, VM-guld for U20-holdet og VM-sølv til U18-pigerne. For herrerne bød 2016 på en sjetteplads ved seniorernes EM, en sjetteplads ved U20-EM og en femteplads til U18-drengene ved deres EM-slutrunde.


– EHF’s nationsrangliste bekræfter os i, at vores grundige og strukturerede arbejde på både talent- og seniorsiden er i europæisk topklasse. Samtidig har ranglisten også betydning i forhold til seedningen til EM-kvalifikationsturneringerne, hvorfor det ikke bare er ren prestige at ligge godt til, fortæller Morten Stig Christensen, generalsekretær og fungerende sportschef i DHF.


Det er særligt de danske damelandshold på både ungdoms- og seniorniveau, der har bidraget til Danmarks høje placering på ranglisten.


– Specielt vores ungdomslandshold på kvindesiden kæmper hvert år med om titlen ved mesterskaberne og har alene de sidste 10-12 års tid hentet 17 EM- og VM-medaljer hjem til Danmark – herunder ni guldmedaljer. Ved senior-EM i Sverige viste vores A-landshold også, at de er på rette vej med en flot 4. plads og mange opløftende præstationer, slutter Morten Stig Christensen.


På de to øverste pladser på ranglisten finder man Tyskland og Norge, der blandt andet blev båret af et tysk EM-guld ved herrernes slutrunde i januar samt et norsk ditto i december.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER