Miklas Ravn Campbell

Tidligere dansk forsvarsgeneral indstiller karrieren

Den tidligere danske landsholdsspiller Pernille Holmsgaard sætter håndboldskoene på hylden efter denne sæson.


Den nuværende Nykøbing-Falster spiller Pernille Holmsgaard har valgt, at denne sæson bliver hendes sidste som professionel håndboldspiller.


Først var det dansk herrehåndbold, som måtte sige farvel til en tidligere forsvarsgeneral, da Lars Jørgensen offentliggjorde, at denne sæson bliver hans sidste som professionel. Nu er det så dansk kvindehåndbold, der ligeså må sige farvel til en sand forsvarsdirigent.


Pernille Holmsgaard debuterede på det danske landshold tilbage i 2006, og hun nåede at spille 136 landskampe og blive udnævnt til anfører for det danske landshold.


Den 32-årige spiller føler efter en lang karriere på højeste niveau, at kroppen begynder at være slidt ned. Men også savnet til familielivet har været en af de helt store grunde til afskeden med professionel håndbold.


– Jeg har i mange år vinket farvel til familien og venner, når de har taget på ferie, fordi jeg har skulle træne eller med landsholdet. Jeg har fået mange store oplevelser både med klubholdet og ikke mindst med landsholdet, hvor en VM-bronzemedalje er bedste resultat, siger Holmsgaard til TV2 SPORTEN.


Den tidligere landsholdsanfører kan stadig nå at vinde et par medaljer, inden hun for alvor siger farvel til håndbolden. Hun er nemlig sammen med NFH i semifinalen ved EHF-Cuppen, og ydermere er NFH stadig med i kampen om det danske mesterskab.


Hun har i sin aktive karriere repræsenteret Horsens HK, Aalborg DH, HC Odense, Viborg HK, København Håndbold og nu slutter hun altså sin flotte karriere af i Nykøbing-Falster Håndbold.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER