Simon Jensen

København Håndbold i fremragende fysisk form - del 3

Vi tager nu, efter en kort pause, fat på artikelserien ’København Håndbold i fremragende fysisk form’ med tredje del. Denne gang skal vi kigge på opsætningen af træningen i hovedstadsklubben.


HBOLD.dk har som bekendt allieret sig med København Håndbolds fysiske træner, Kasper Danborg, og han har hidtil – og vil fremadrettet – givet et unikt indblik i hans og resten af stabens arbejde med ligaspillerne fra hovedstaden.


Vi startede ud med en generel og overordnet introduktion til Kasper Danborg og fysioterapeuten Mia Djuraas’ fysiske arbejde med ligatruppen – og vi fortsætter nu ved at grave et spadestik dybere og fokusere på den helt konkrete, nøgterne og specifikke opsætning af den fysiske træning i klubben.


– En håndboldspiller i København Håndbold har typisk to træningspas i hverdagene, med enkelte undtagelser i form af individuelle træninger og forhold som kampe og lange transportture til og fra udebanekampe, forklarer Kasper Danborg til HBOLD.dk indledende.


– For at kunne klare den mængde træning, er selve strukturen i træningen essentiel. Hvis alle træninger kun går ud på at træne hårdt, går spillerne populært sagt ’i stykker’.  Det er desværre set mange gange, at klubtrænere vil have høj intensitet og lang træning hver gang spillerne er i hallen, skal løbe udendørs eller lignende. Det er bestemt ikke altid for det bedste, fortsætter han.


Ydermere udreder Kasper Danborg for den strukturelle opbygning af hans fysiske arbejde med spillerne i København Håndbold. Det er nemlig vigtigt, at der foruden et stort fokus på selve træningen også holdes øje med spillernes behov for restitution.


– I København Håndbold arbejder jeg med en struktur som opdeler ugen i to zoner. Rød zone er de dage, hvor der kan trænes hårdt og spillerne ikke skal præstere i kamp. Grøn zone er den efterfølgende zone, hvor fokus ligger på restitution, beretter Kasper Danborg, inden han uddyber:


– Rød zone er typisk mandag til onsdag, grøn zone torsdag og fredag. Kamp ligger typisk fredag sen aften eller lørdag. Søndag er typisk en fridag eller har individuelt fokus hos spillerne.


Således tredje del af ’København Håndbold i fremragende fysisk form’ – vi på HBOLD.dk vender stærkt tilbage med den yderligere føljeton i de nærmeste dage.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER