Miklas Ravn Campbell

Tønder sejrer og sender Randers under voldsomt pres

HC Midtjylland tabte på hjemmebane til oprykkerne fra Tønder med 23-29.

Efter Mors-Thy sejren i går lå det fast hvilke hold, som endte i top 8 og dermed slutspillet. Hjemmeholdet fra HC Midtjylland var ikke blandt de 8 hold, og havde derfor som sådan ikke noget at spille for i dagens kamp.

Det var dog noget helt andet for Tønder, som inden kampen kun var to point fra rækkens sidsteplads og den direkte nedrykning. Derfor havde de meget at kæmpe for i dagens opgør.

I kampens start var det ikke til at se hvilket hold, som kæmpede for overlevelse og hvem, som havde tabt 9 kampe i træk inden opgøret. HC Midtjylland kom nemlig bedst fra start i dagens kamp.

HCM virkede til at have fint styr på aftenens begivenheder i 1.halvleg. Ca. Midtvejs i 1.halvleg var de for 8-5. Denne føring hold de fat i ind til slutningen af halvlegen, hvor Tønder hentede lidt ind, inden at midtjyderne igen pressede på. HC Midtjylland gik til pause foran 14-12.

I 2.halvleg var det som om, at midtjyderne faldt tilbage i spillet fra de seneste kampe, hvor der ikk er meget der fungerer for dem. Det udnyttede Tønder til fulde, og der var ikke gået lang tid, før oprykkerne havde hentet den midtjyske føring.

Denne gang lykkedes det ikke midtjyderne at svare igen. Tønder fortsatte presset, og det var nu dem, som formåede at komme foran. Med godt et kvarters tid tilbage var gæsterne foran 20-24.

Tønder havde fuldstændigt styr på værterne, og med tre scoringer i træk i de sidste 10 minutter, så var Tønder med 5 minutter tilbage foran 21-27, og kampen var reelt afgjort.

HC Midtjylland kunne ikke svare igen. Kampen endte 23-29 til gæsterne, og midtjyderne har nu tabt 10 kampe i træk.

Gæsterne fra Tønder fik utrolig vigtige point i denne kamp. De har nu 4 point ned til Randers, som er tvunget til at vinde deres sidste to kampe mod Sønderjyske og Skanderborg.