Maja Laursen Bjerg

Slutspilsdrømmen lever stadig i Århus efter sejr

Med en sejr på 26-21 over HC Midtjylland tidligere i dag har Århus Håndbold stadig mulighed for at nå slutspillet. Sejren kom i land efter en jævnbyrdig kamp, hvor hjemmeholdet trak fra i anden halvleg.

Selvom der kun var to point på spil, kan eftermiddagens kamp mellem HC Midtjylland og Århus Håndbold karakteriseres som en klassisk firepointskamp. Her løb hjemmeholdet fra Århus med sejren, og derved overtager de niendepladsen i tabellen fra netop HC Midtjylland.

Kampen var dog langt hen ad vejen meget jævnbyrdig, men efter pausen formåede de århusianske gæster at skabe afstand til HCM.

Det var ellers gæsterne fra HCM, der kom bedst ud af starthullerne, og Jørgen Rasmussen bragte holdet i front 3-5 efter syv minutters spil. Århus Håndbold fik dog udlignet til 5-5 få minutter senere.

Igen fik midtjyderne bragt sig foran med to til stillingen 8-10. Derefter scorede gæsterne ikke i otte minutter, og det udnyttede Erik Veje Rasmussens tropper til at bringe sig foran 11-10. Det var da også hjemmeholdet, der kunne gå til pause foran med en enkelt pind, 12-11.

I anden halvleg kom HCM hurtigt foran 13-14. Med tre mål i træk bragte de århusianske værter sig dog i front 16-14. HCM fik ved Kasper Gudnitz reduceret til 16-15, men endnu en gang trak hjemmeholdet fra og kom foran 18-15 efter 41 minutter.

Gæsterne fik reduceret til 20-18, da der var ti minutter tilbage af opgøret. Desværre for HCM trådte Århus Håndbold igen i karakter, og Sigvaldi Gudjonsson nettede til 22-18. Derefter gik luften af ballonen for de midtjyske gæster, og Århus Håndbold vandt derfor opgøret 26-21.

Dermed sikrede Århus Håndbold sig to vitale point i kampen om en slutspilsplads. Der eksisterer stadig to runder af grundspillet, og det er derfor stadig åbent, hvem der skal spille slutspil.

Med dagens sejr er Århus Håndbold kun ét point fra KIF Kolding København på ottendepladsen, som dog kan komme yderligere foran, hvis de i aften tager point mod Randers HH.