Patrick Andersen

Viborg-assistent stopper til sommer

Viborg HK skal til sommer have ny assistenttræner, oplyser klubben i en pressemeddelelse.


 


Der vil fra næste sæson være udskiftning på Viborg HKs bænk, da assistenttræner, Bo Rudgaard, har valgt ikke at forlænge sin kontrakt ved udløb af nuværende sæson.


– Jeg har valgt at stoppe i Viborg HK til sommer efter 2 fantastiske år. Beslutningen er ikke taget pga. utilfredshed med noget som helst, og skal i min verden ikke ses som et fravalg af Viborg HK, men derimod som et tilvalg af noget andet. Jeg har kort og godt fået et fantastisk tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Når jeg kiggede på alle brikkerne og hele vejen rundt om mit liv, passede de nye kort bare lidt bedre sammen. Derfor vælger jeg at stoppe samarbejdet og sige ja tak til de nye udfordringer, siger Bo Rudgaard.


Rudgaard kom til Viborg HK i 2015, hvor han overtog ansvaret for Viborg HKs U18 piger. Samtidig blev Bo Rudgaard tilknyttet ligaholdet som assistenttræner for Allan Heine. Et samarbejde der har ført både små og store succeser med sig, da holdet i denne sæson gik ubesejrede på julepause, spillede Final4 i Santander Cup, og allerede med 4 spillerunder igen sikrede sig en plads i slutspillet i Primo Tours Ligaen.


– Mit samarbejde med Allan er jeg rigtigt glad for, og jeg føler, at hans moderne form for ledelse giver plads og mulighed for at få indflydelse, byde ind, blande sig i beslutninger og dispositioner. Vi har brugt mange timer/dage på at spille kampene før og efter de rent fysisk blev spillet. Brainstormet på; skulle vi have, kunne vi have, burde vi have, godt vi ikke gjorde… Der er ikke mange sten, der ikke er blevet vendt, drejet, løftet, undersøgt og lagt på rette plads, siger Rudgaard om samarbejdet med Allan Heine.


Netop Allan Heine har også kun positive gloser at sætte på sit samarbejde med Rudgaard:


– Samarbejdet med Bo har fungeret upåklageligt, og vi har været gode til at supplere hinanden i kampene, når der har været tryk på. Jeg har nydt vores sparring og den gode jargon vi har haft. At Bo har valgt at søge nye udfordringer har jeg fuld forståelse for, og jeg ønsker ham al held og lykke.


Sæsonen er dog langt fra slut, og med to kampe tilbage i grundspillet har Rudgaard, Heine og resten af holdet stadig masser at spille for. Dette til trods for, at holdet i noget tid har været sikret en plads i slutspillet. To point til på kontoen vil nemlig betyde, at holdet sikrer sig den eftertragtede andenplads, der giver direkte adgang til semifinalen.


– Jeg vil nu bruge al min energi på at gøre sæsonen færdig og forhåbentlig med et fantastisk resultat. Når jeg stopper til sommer er det efter 2 år i en fantastisk klub, der summer af tradition, kultur og sult efter at vende tilbage til den absolutte top af dansk og international håndbold. Jeg føler selv jeg har haft et fremragende samarbejde med hele den sportslige ledelse omkring holdet, alle de spillere der har været en del af truppen, klubbens ledelse & medarbejdere og vores fantastiske tilskuere, som altid er der og støtter op. Altid er jeg blevet mødt med et smil og en positiv tilgang til tingene, også de dage, hvor resultaterne ikke lige gik vores vej. Det vil jeg gerne sige tusinde tak for, slutter Bo Rudgaard.


Henrik Dahl, direktør i Viborg HK, har også fuld forståelse for Rudgaard’s beslutning,


– Vi er selvfølgelig kede af ikke at have Bo med på holdet til næste sæson, men vi har også fuld forståelse for, at han gerne vil ud og prøve kræfter med nye udfordringer. Bo er en fantastisk træner og utroligt vellidt blandt spillerne og i administrationen. Vi ønsker ham derfor også held og lykke med de nye udfordringer.


Jagten på en erstatning til assistentposten er sat ind, men intet er endnu på plads.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER