Simon Jensen

Mors-Thy mistede pusten til sidst - tabte knebent til førerholdet

Nordvestjyderne fra Mors-Thy Håndbold spillede denne lørdag aften 50 meget effektive og relativt fejlfrie minutter mod 888 Ligaens førerhold fra Aalborg Håndbold. Overraskelsen udeblev dog til sidst, da Aalborg hentede en smal 28-25-sejr.

Mors-Thy-mandskabet startede allerede fra kampens første fløjt med at foretage et stort og velovervejet skaktræk, da Jan Paulsen havde besluttet at fortsætte et 7-mod-6-spil, som holdet tidligere har haft gedigen succes med.

Trækket overrumplede i den grad det aalborgensiske hjemmehold, der hurtigt halsede bagefter og faktisk var enten ét eller to skridt bagefter de undertippede gæster igennem hele 1. halvleg.

End ikke flere forskellige forsvarsformationer, beordret af Aalborg-træner Aron Kristjansson, kunne gøre op med problemet med den ekstra Mors-Thy-markspiller – og så kunne udeholdet fortjent gå til pause foran 16-13.

I 2. halvleg virkede det som om, at hjemmeholdet fik bedre fat defensivt og kom til flere spilstop og afbrydelser i Mors-Thys angrebsrytmer – og derfor spillede de sig på fem minutter inden for ét måls afstand.

Dog spillede Jan Paulsen og resten af Mors-Thy-truppen deres kort som underdogs med stor effektivitet, og derved holdt gæsterne faktisk fast i deres føring helt indtil det 50. spilleminut, hvor Buster Juul kunne udligne til 22-22. I øvrigt den første udligning siden stillingen 5-5.

Herved var Mors-Thys føring i kampen for første gang siden 1. halvlegs indledning sat over styr – også selvom føringen undervejs havde bygget sig på både fem mål, 11-6, og seks mål, 13-7.

Herefter tabte udeholdet angrebsmæssigt pusten og scorede kun tre gange i de sidste ti minutter. Og da Aalborg i samme tidsperiode tegnede sig for seks scoringer, var tremålssejren, 28-25, cementeret til tabellens førerhold.