Simon Jensen

Midtjylland sikkert i CL-kvartfinale

FC Midtjylland kunne i eftermiddagens Champions League-opgør mod slovenske Krim Ljubljana reelt leve med et ottemålsnederlag og stadigt avancere til turneringens kvartfinaler. Midtjyderne gjorde dog arbejdet fornemt færdigt med en 27-21-sejr.

Med to points forspring og en 28-19-sejr fra hjemmebanen i Ikast in mente kunne de danske vicemestre fra FC Midtjylland med en vis ro i kroppen gå ind til opgøret i Slovenien.

Indledningsvist var det dog slovenerne, der viste sig stærkest, da de ad fire omgange bragte sig foran med to scoringer ved 3-1, 4-2 og 5-3 og 6-4. Herefter kom midtjyderne dog bedre med angrebsmæssigt og udlignede til 6-6, inden de ved pausen havde skudt sig i front med et enkelt mål, 10-9.

I 2. halvleg udlignede slovenerne hurtigt til 10-10, inden danskerne vandt en længere periode med 7-1 og derved spillede sig afgørende i front i opgøret.

Seksmålsføringen satte FC Midtjylland aldrig siden over styr, og derfor kunne deres første sejr i fem kampe på tværs af både Champions League-turneringen og den hjemlige Primo Tours Ligaen.

Lige så er midtjyderne klar til kvartfinalerne i den fornemmeste klubturnering. Her bliver modstanden enten montenegrinsk eller makedonsk alt efter udfaldet af søndagens opgør mellem CSM Bucuresti og Team Esbjerg.