Patrick Andersen

Silkeborg-Voel henter norsk landsholdsbobler

Silkeborg-Voel kan onsdag middag løfte sløret for, hvem der næste sæson skal score målene fra venstre fløj. Hege Bakken Wahlquist er et lovende norsk talent, som allerede har spillet flere kampe for det norske rekrutlandshold, og kommer nærmere og nærmere A-landsholdet.



I nuværende sæson er Hege Bakken Wahlquist noteret for 58 mål for TTH, hvilket i sig selv bekræfter, at det er en sulten og talentfuld spiller, der bliver tilføjet truppen efter denne sæson.


Hege Wahlquist kommer til Silkeborg-Voel på en toårig kontrakt fra TTH Holstebro, hvor hun spiller denne sæson. Tidligere har den nu 24-årige fløjspiller været en stor profil i den norske liga, og i Silkeborg-Voel glæder man sig til at hjælpe hende endnu et skridt op i karrieren.


Jakob Andreasen har den sidste måned været på jagt efter en ny venstre fløj, som kunne erstatte Freja Cohrt, og her har Hege Wahlquist hele tiden stået øverst på listen.


– For mig var Hege klart den mest interessante spiller, vi kunne hente i den danske liga både på den korte og den lange bane. Hege har været en profil i den norske liga i flere år og hun vil helt sikker blive det samme her i Silkeborg. Hun er på udviklingslandsholdet, og jeg håber vi kan flytte hende det sidste skridt op på A-landsholdet. Vi er ikke færdig med at udvikle os i Silkeborg, så Hege og Silkeborg-Voel passer jo perfekt sammen, siger Jakob Andreasen.


Netop muligheden for at udvikle sig og spille på endnu højere plan har været afgørende for Hege Wahlquists beslutning om at skifte til Silkeborg-Voel nu.


– Jeg har valgt Silkeborg-Voel fordi jeg synes, at det virker som en god klub at komme til. Klubben virker til at have høje ambitioner og en god træner i Jakob. For mig betyder træningsmiljøet også meget, og det virker rigtig godt i Silkeborg-Voel. Derudover kan jeg godt lide, at holdet spiller med så højt tempo, da det passer til, hvordan jeg har lyst til at spille og udvikle mig, forklarer Hege Bakken Wahlquist.


Privat bor Hege Bakken Wahlquist sammen med den norske VM-sølvvinder Torbjørn Bergerud.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER