Patrick Andersen

Knudsen på sin gamle hjemmebane: Det bliver rigtig svært

Når Bjerringbro-Silkeborg lørdag eftermiddag møder Flensburg-Handewitt på udebane i VELUX EHF Champions League, bliver det en speciel kamp for danskernes Michael Knudsen, der i ni år tørnede ud for den nordtyske klub.


I ni år havde Michael Knudsen hjemmebane i Flens Arena. Fra 2005 til 2014 var den danske stregkriger en af Flensburg-Handewitts store helte. At Knudsen er en populær herre i Flensborg, kan aflæses af interessen for lørdagens VELUX EHF Champions League kamp, hvor Knudsen og Bjerringbro-Silkeborg gæster Flensburg-Handewitt. Den nordtyske klub kunne allerede i december melde alt udsolgt. Alle vil se Knudsen.


– Det er fedt, at der er så stor interesse for kampen, og der kommer selvfølgelig mange, som jeg kender, men jeg prøver at holde fokus på kampen. Jeg tager til Flensborg for at vinde, og så må alt det andet komme ved siden år, siger den 38 årige stregspiller, der ikke kan undgå at blive en form for hovedperson lørdag i Flens Arena.


Et andet omklædningsrum

Michael Knudsen sluttede sine ni år i Flensburg-Handewitt af med at vinde den største titel af alle. Hele byen var på den anden ende, da Knudsen og co. vandt VELUX EHF Champions League, men da fejringen var ovre tog Michael Knudsen og hans mangeårige holdkammerat Søren Rasmussen hinanden under armen, og sammen flyttede de hjem til Danmark og til Bjerringbro-Silkeborg. Lørdag er første gang efter skiftet hjem til Danmark, at Knudsen og Rasmussen spiller i Flens Arena.


– Det bliver underligt. Det med at skulle gå ind i det andet omklædningsrum og løbe ind i den modsatte ende. Det kommer til at være noget, der ikke stemmer helt overens, fortæller Michael Knudsen, der ikke forventer nogle gaver fra sine gamle venner i det nordtyske.


– Søren og jeg glæder os selvfølgelig til at spille i Flensborg, men de glæder sig også til at møde os. For dem er det også en speciel og spændende kamp. De vil ikke tabe ansigt til os, og slet ikke på hjemmebane, hvor de stort set aldrig taber.


Flensburg vil ikke tabe

For en uge siden chokerede Bjerringbro-Silkeborg hele Håndboldeuropa, da de vandt på udebane i Kiel. Mod sine gamle ærkerivaler blev Michael Knudsen topscorer med syv mål, og han blev sidenhen udvalgt til rundens hold i VELUX EHF Champions League. Nu venter der de danske mestre endnu en stor udebane udfordring, og Michael Knudsen mener, at det bliver endnu sværere at vinde i Flensborg. Også selvom Bjerringbro-Silkeborg bliver bakket op af næsten 500 medrejsende tilhængere.


– Det bliver rigtig svært. Det var en sensation, at vi kunne få to point i Kiel. Vi spillede en rigtig god kamp samtidig med, at Kiel ikke helt var, hvor de skal være. Vi skal igen spille en god kamp, lave få fejl, have gode målmandspræstationer og et afsindigt stærkt forsvar, hvis vi skal have en chance for at vinde.


– Flensburg spiller flot og seværdig håndbold, og i onsdags smadrede de Minden i Bundesligaen. Omvendt har de fokus på at vinde det tyske mesterskab, og det kan blive vores fordel, hvis de har mindre fokus på VELUX EHF Champions League. Men jeg ved fra mine år i klubben, at man ikke vil tabe til et dansk hold. Der er meget præstige på spil, når Flensburg møder et dansk hold, lyder det fra stregspilleren.


Jagter Plocks sjetteplads

Bjerringbro-Silkeborg har sæsonen i gennem haft en drøm om at spille sig videre til 1/8-finalerne i VELUX EHF Champions League. Den drøm har fået fornyet liv efter sejren i sidste uge over Kiel. De danske mestre er to point efter Wisla Plock, der lige nu indtager den adgangsgivende sjetteplads. Taber Wisla Plock deres sidste to kampe hjemme til PSG og ude til Barcelona, er en sejr i den sidste gruppekamp mod Kadetten Schaffhausen nok for Bjerringbro-Silkeborg til at spille sig videre.


– Vi kan næsten selv afgøre det, hvis vi vinder i Flensborg, men taber vi dernede er vi i en position, hvor det fortsat er ude af vores egne hænder. Wisla Plock har en hjemmekamp mod Paris, men vi håber selvfølgelig, at både Paris og Barcelona kan slå Plock, og så har vi kampen mod Kadetten Schaffhausen til sidst. Det vil være fedt at have den mulighed for at afgøre det, mener Michael Knudsen.


Der er kampstart i Flens Arena mellem Bjerringbro-Silkeborg og Flensburg-Handewitt lørdag eftermiddag kl. 17.30.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER