Simon Jensen

Familieliv og civil karriere spænder ben for Elmgaard i Tønder

TM Tønder rykkede forud for denne sæson op i 888 Ligaen for første gang i klubbens historie. Med sig op i ligatilværelsen har sønderjyderne medbragt sig et større og bredere setup, der har stillet større krav til organisation og spillertrup.


Netop dette øgede pres har særligt Tønder-stregen Jimmi Elmgaard kunnet mærke i sin dagligdag, hvor han skal forene familieliv, et civilt job og en håndboldkarriere på højeste niveau i den danske liga.


Efter seks år i TM Tønder – og en rolle som aktiv medrejsende på turen fra 2. division helt op til denne sæsons ligahåndbold – har Jimmi Elmgaard imidlertid fundet ud af, han ikke kan få hverdagen til at hænge oprigtigt sammen efter oprykningen til 888 Ligaen.


– Det er med vemod og tåre i øjnene, at jeg må meddele efter 6 år i den røde trøje – og næsten 150 kampe – at jeg til næste sæson ikke længere vil have TMT’s logo på mit bryst. Oprykningen til ligaen har krævet meget af både min arbejdsgiver og min familie, da både kampene og træningerne er blevet flere og hyppigere, forklarer Jimmi Elmgaard til TM Tønders hjemmeside.


Derfor gik jeg til vores sportschef i januar måned for at snakke om næste sæson, da jeg havde et ønske om at træne mindre, da 4-5 træningspas og kamp ikke er foreneligt med familieliv og job. Dette var ikke muligt at komme til enighed om, hvorfor vi i stedet blev enige om at ophæve vores aftale. Jeg er i den forbindelse glad for, at den sportslige ledelse vidste velvilje til at opsige aftalen, fortæller han videre.


Også den afgående sportschef René Hamann Boeriths ærgrer sig over, at en så vigtig spiller – både på og uden for banen – har valgt at stoppe i TM Tønder ved udgangen af denne sæson.


– Det er et stort tab for klubben, at det ikke har været muligt at finde en løsning om rammerne i den kommende sæson. Træningsmiljøet er rigtig vigtigt i TM Tønder, og det har derfor været en meget vanskelig beslutning, da Jimmi har været noget helt specielt i TM Tønder. Han er en kulturbærer, der er værdsat i klubben og har været med hele vejen, beretter Tønder-sportschefen.


Jimmi Elmgaard har hidtil i denne sæson scoret 32 gange for TM Tønder.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER