Miklas Ravn Campbell

Dansk forsvarslegende indstiller karrieren

Den tidligere europamester Lars Jørgensen har valgt at indstille sin aktive håndboldkarriere.


Den danske forvsarsgeneral, Lars Jørgensen, som var med på det danske landshold, der i 2008 vandt europamesterskabet, stopper efter den igangværende sæson som professionel håndboldspiller.


Lars Jørgensen har de seneste år været med i store danske håndboldprojekter, hvor han først var en del af Kasi-Jespers AG-Købehhavn, og nu efterfølgende er en del af KIF-Kolding København. Det sidstnævnte projekt er han stadig en aktiv del af, og det bliver altså denne klub, hvor Lars Jørgensen skal afslutte en stor karriere.


Det betyder samtidig, at KIF efter denne sæson siger farvel til ikke en men to legender. Kasper Hvidt meldte nemlig ud for måneder tilbage, at han også stopper sin aktive karriere.


Lars Jørgensen vandt en del medaljer med det danske landshold, og han nåede at spille 192 kampe for Danmark. Han spillede sin sidste landskamp ved EM i 2010, da Danmark slog Spanien i kampen om 5/6-pladsen.


I netop Spanien har Lars Jørgensen spillet en stor del af sin karriere. Han spillede i både BM Althea og Portland San Antonio. Det gjorde han fra 2001 til 2009.


Den danske dirigent har prøvet utrolig meget i sin mere end 20 år lange karriere. Det har også sit at sige i forhold til, at Lars Jørgensen nu træffer denne beslutning.


”Den her følelse af at brænde for håndbold er lidt på retur, og når man har det sådan som spiller i mit sted i min karriere, så er det den bedste beslutning at stoppe”. Fortæller Lars Jørgensen til TV2 SPORT.


Den danske liga lakker mod enden, og KIF er endnu ikke sikker på en plads i slutspillet. Så om Lars Jørgensen slutter sin karriere som en del af et mesterhold vides endnu ikke. Men derfor ser han stadig frem til sin karrieres slutning.


”Jeg glæder mig til de sidste kampe, der venter. Det er ikke gået op for mig, da det har været hele mit liv. Omvendt har jeg haft mange dejlige oplevelser med håndbold, og jeg føler ikke, at jeg har noget til gode”.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER