Simon Jensen

Jensen: CL-sejr giver moral og ro før vigtige ligakampe

Team Esbjerg fik en tiltrængt revanche søndag eftermiddag, da de for første gang i fem forsøg i denne sæson, alle turneringer inkluderet, formåede at besejre FC Midtjylland. Sejren kan vestjyderne bruge i bestræbelserne på også at nå med i slutspillet i Primo Tours Ligaen.


Efter EM-pausen i december sidste år og den efterfølgende julepause har Team Esbjerg langt fra leveret på samme høje niveau i Primo Tours Ligaen, som vestjyderne formåede at præstere i første halvdel af sæsonen – eller for den sags skyld i mesterskabssæsonen sidste år.


Tre points i otte ligakampe er det blevet til for Team Esbjerg, der har måttet indkassere pointtab mod blandt andre Skanderborg og Nykøbing Falster på den ellers vanligt stærke hjemmebane i Esbjerg.


Den manglende pointhøst i det nye år har betydet, at esbjergensernes slutspilsskæbne er på vippen – således befinder de sig med kun ét points afstand ned til Silkeborg-Voel på syvendepladsen, lige uden for slutspillet.


Det er derfor en vigtig periode i ligasammenhæng, som Team Esbjerg står over for, startende med en hjemmekamp mod Randers HK onsdag aften. Herefter følger tre kampe mod henholdsvis Odense, Skanderborg og TTH Holstebro – og i netop disse fire opgør kan søndagens positive oplevelse i Champions League bruges aktivt.


– Vi holdt os meget til de ting, vi på forhånd havde snakket om i forhold til vores roller i forsvaret og de spillere, vi stod overfor. Vi havde i begyndelsen af anden halvleg et af de udfald, vi forsøger at undgå, men vi kæmpede os tilbage, fortæller Team Esbjerg-assistenten Jesper Jensen til klubbens hjemmeside.


– Dette giver masser af moral til spillerne, holdet og tilskuerne. Vi jagter mavefornemmelsen, der skal give ro til de sidste fire kampe i den hjemlige liga. Vores slutspil starter på onsdag mod Randers, slutter han.


Udover de fire kampe i Primo Tours Ligaen resterer der også minimum to Champions League-opgør for Team Esbjerg i denne sæson. Først gæster de Györ i Ungarn på søndag, inden de forsvarende Champions League-mestre fra CSM Bucuresti kommer til Esbjerg i den efterfølgende weekend.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER