Simon Jensen

Team Esbjerg brød dårlig stime mod FC Midtjylland

Ikke siden sidste sæsons hæsblæsende DM-finaler, eller i de seneste fire indbyrdes opgør, havde Team Esbjerg før eftermiddagens Champions League-opgør formået at slå midtjyderne. Dette lykkedes dog denne søndag, da vestjyderne sejrede med 22-21.

Situationen for Team Esbjerg i holdets Champions League-mellemrundegruppe så før eftermiddagens opgør mod FC Midtjylland ganske kritisk ud – med kun to points for i alt syv kampe virkede afstanden op til rumænske CSM Bucuresti på den kvartfinalegivende fjerdeplads formentligt stor.

Det rystede dog ikke vestjyderne, der allerede i første halvleg anlagde grundstenen til sejren og en længe ventet triumf mod den efterhånden onde ånd fra FC Midtjylland.

Ved pausen førte Team Esbjerg således 14-11, og det var en føring, der var anlagt på baggrund af en solid forsvarsindsats og en velspillende Emily Stang Sando i målet.

Efterhånden som 2. halvleg skred frem, lignede det dog, at forhåndsfavoritterne fra FC Midtjylland ville overvinde holdets svagt spillede første 30 minutter – og ad flere omgange var midtjyderne inden for både to og ét måls afstand til hjemmeholdet.

Det lykkedes dog aldrig at bringe sig helt tæt på esbjergenserne, og så det blev kun lige ved og næsten, da midtjyderne i de døende minutter og sekunder reducerede en firemålsføring til en etmålsføring på under to minutter.

Fra 18-22 blev det således i løbet af kort tid 21-22, men inden midtjyderne for alvor kunne få etableret det sidste helbanepres for at erobre bolden, løb tiden ud for de danske vicemestre, der dermed måtte indkassere et knebent nederlag.

Med sejren befinder Team Esbjerg sig nu tre points bag CSM Bucuresti på fjerdepladsen – og dét med to mellemrundekampe tilbage på programmet.

FC Midtjylland derimod ligger lunt i svinget til at sikre sig én af de fire kvartfinalepladser fra mellemrundegruppe B – de har to points forspring ned til Krim Ljubljana på femtepladsen, lige så med to kampe tilbage på programmet.