Simon Jensen

Lemvig fortsætter togtet mod top 6

Efter efterårets famøse underkendelse af flere Lemvig-points i herrernes 1. division grundet en ulovlig spiller har den vestjyske klub efterfølgende vist sig som ét af rækkens bedste mandskaber og fremstår på nuværende tidspunkt som ét af tabellens mest formstærke trupper.

Netop dette fik de ellers ambitiøse og målrettede oprykkere fra Fredericia HK at føle i aftenens opgør i netop Fredericia. Her var Lemvig-Thyborøn nemlig på besøg, og vestjyderne kom fra besøget østpå med begge points og en 30-26-sejr i bagagen.

Indledningsvist tegnede kampen sig ganske lige, og begge hold var således inden for kampens første tre minutter i front af opgøret – Lemvig via kampens første scoring, Fredericia to minutter senere via en Rasmus Søby-scoring til 3-2.

Herefter ankom først Lemvig-Thyborøn og siden Fredericia i positioner, hvor de havde bragt sig foran med to scoringer – Lemvig først ved 7-5, inden Fredericia vandt en periode på minutter med 6-2 og dermed var i front med 11-9. Det affødte en Lemvig-time out, og den fik det umiddelbart ønskede resultat for gæsterne – 14-14 ved pausen.

I 2. halvleg fulgtes de to mandskaber ad helt indtil stillingen 21-21 et kvarter før slutfløjtet – og herefter tog noget ellers fat i Lemvig-spillerne. De scorede således seks gange i streg, bragte sig afgørende foran med 27-21 og lukkede reelt opgøret med syv effektive minutter, offensivt såvel som defensivt.

Fredericia fandt nemlig aldrig frem til en lignende målstime, og derfor sluttede duellen med en sejr på 30-26 til vestjyderne fra Lemvig-Thyborøn.

Lemvig har med aftenens sejr hentet seks af syv mulige triumfer i de seneste runder af herrernes 1. division – kun et nederlag på fire mål hos Ajax København har brudt den suveræne stime. Denne stime har også betydet, at Lemvig nu kun befinder sig to points bag Fredericia på sjettepladsen – og fire points bag Team Sydhavsøerne på fjerdepladsen.