Patrick Andersen

Damgaard om Kiel: Et af håndboldens Mekkaer

Danmarksmestrene fra Bjerringbro-Silkeborg er denne weekend på en hård opgave i VELUX EHF Champions League. Turen går mod Tyskland og et udebanemøde med giganterne fra THW Kiel. Det skriver BSV i en pressemeddelelse.


Bjerringbro-Silkeborg har sat kursen syd på. Ikke til Gran Canaria eller et af de andre attraktive feriesteder, men til et af de allermest attraktive steder i håndboldsammenhæng. Turen går til Kiel i Tyskland, til en af de mest håndboldgale byer i verden, for at spille mod THW Kiel, den mest vindende klub i europæisk håndbold i de seneste 10 år.


– Det er et af håndboldens Mekkaer. Kiel har været førende gennem i europæisk håndbold gennem de sidste 20 år, fortæller Allan Damgaard.


Til sommer sætter han og familien selv kursen mod Tyskland. Han flytter til Göppingen i Sydtyskland, og det er blandt andet for at have en dagligdag i den tyske håndboldkultur og i de tyske haller, hvor der bare er mere knald på, end der er i Danmark. Den måske fedeste hjemmebane i Tyskland har de i Kiel, og det er der, i Sparkassen Arena, at Bjerringbro-Silkeborg spiller lørdag eftermiddag.


400 Bjerringbro-Silkeborg fans i Kiel

– Det er en super-fed hjemmebane. Veszprem og Kiel er to af de største steder. Kiel har en fantastisk hjemmebane, hvor publikum er vant til at se håndbold og ved, hvornår de skal lægge pres på dommerne, men omvendt er det også et publikum, der forventet, og hvis vi hænger på langt inde i kampen, kan det også presse Kiel, siger Bjerringbro-Silkeborg-bagspilleren, der kan se frem støtte fra 400 medrejsende fans.


– Det er rigtig fedt at så mange tager med og støtter os. Det betyder rigtig meget.


– Vi har en helt fantastisk hjemmebane i JYSK Arena, hvor vi stort set aldrig taber, og det kunne være fedt, hvis vi kunne få skabt en kultur, hvor flere tager med og støtter os på udebane også.


Støtte bliver der også brug for. En Bjerringbro-Silkeborg-sejr i Kiel kan vel kategoriseres som et mirakel, hvis det skulle ske. THW Kiel er næsten fast deltager ved VELUX EHF Final4, og de har stjernespillere på stort set alle pladser – Blandt andre danskerne René Toft Hansen og Niklas Landin.


Et klassehold

– Det er ingen tvivl om, at det er et klassehold, som vi skal møde. De har flere stjerner på hver position, og det er selvfølgelig toppen af poppen indenfor europæisk håndbold, men de har nogle nye unge spillere, særligt på venstre back. Vi håber, at vi kan drille dem lidt med vores offensivt forsvar, som de også havde problemer med sidst, lyder det fra Allan Damgaard.


Tror du inderst inde på, at I kan vinde i Kiel?


– Som håndboldspiller skal man altid tro på det, og jeg mener det faktisk også, når jeg siger, at jeg tror på, at vi kan vinde. Det kan godt lyde lidt naivt, for det er ikke særlig tit, at der sker overraskelser i Kiel, men jeg havde en god fornemmelse efter vores hjemmekamp mod Kiel i efteråret. Det var vi gode defensivt, men vi havde problemer med at score på Niklas Landin, så hvis vi kan fortsætte de gode takter og korrigere lidt angrebsmæssigt, så tror jeg godt, at vi kan være med.


Før kampen i Kiel er Bjerringbro-Silkeborg på syvendepladsen i VELUX EHF Champions Leagues gruppe A. De er fire point efter Wisla Plock på sjettepladsen, der giver adgang til 1/8-finalerne. Skal Bjerringbro-Silkeborg gå forbi polakkerne kræver det en sejr i deres sidste hjemmekamp mod Kadetten Schaffhausen samt en sejr på udebane over enten Flensburg-Handewitt eller lørdag eftermiddag på udebane mod THW Kiel.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER