København Håndbold i fremragende fysisk form – del 2

Primo Tours ligaen
Foto: Erik Laursen

Foto: Erik Laursen

I en artikelserie spredt ud over det næste stykke tid graver HBOLD.dk et spadestik dybere og tager læserne med ind i styrkelokalet og træningshallen hos ligadamerne fra København Håndbold. Nu skal der nemlig fokus på den fysiske træning. I dag bringer vi anden og næste del af serien.

For at komme netop så tæt på begivenhederne som muligt – dér hvor de sker – har HBOLD.dk allieret sig med Kasper Danborg, der er fysisk træner i København Håndbold og er uddannet cand. scient. i træningsfysiologi.

Han fortalte i den lancerede artikel tirsdag formiddag – startskuddet på artikelserien – om hvilke områder, han specifikt arbejder med i sin plan med ligadamerne fra København Håndbold.

Blandt andet løfter Kasper Danborg sløret for, at han målrettet fokuserer på at forbedre spillernes fysiske formåen gennem en varieret tung eller eksplosiv træning – ligesom han også tilskriver aspekter som adræthed og mobilisering relativt store roller i sin planlægning.

– Styrketræning udføres tung og – eller – eksplosivt to gange ugentligt, og yderligere fysisk træning med fokus på sprint, adræthed og mobilisering udføres i hallen, fortæller Kasper Danborg.

– Løbepas er der også en til to af om ugen uden for banen, men det vigtigste er ikke at køre spillerne trætte og bare træne meget, men at presse dem til kanten og tilbage igen – ikke ud over kanten, forklarer han videre.

I denne sæson har København Håndbold taget et massivt hop opad i tabellen. Efter at have tilbragt en lille håndfuld år som et svingende midterhold med mangel på kontinuitet og stabilitet, har hovedstadsklubben efter sommerpausen etableret sig i toppen af Primo Tours Ligaen.

Årsagerne til København Håndbolds positive udvikling skal imidlertid tilskrives spillerne og hele trænerteamets samarbejde. En del af dette samarbejde består i Kasper Danborgs arbejde med fysikken i ligaklubben i tæt sammenhæng med fysioterapeuten Mia Djuraas.

Samarbejdet har været med til at give københavnerne det nødvendige overskud og overtag i deres ligakampe – og derfor føler spillerne sig også godt tilpas, og de oplever samtidigt, hvor vigtigt det at have selvtilliden og troen på egne evner i orden.

– Vi har fokuseret en del på spillernes acceleration- og sprintegenskaber de sidste par måneder, og det kan ses i vores kampe, at spillerne nyder godt af den variation og alsidighed, vi har bygget op, beretter Kasper Danborg.

– TV2 fandt desuden også i deres test udført på ligaklubberne i den danske kvindeliga tilbage i starten af december sidste år, at København Håndbold var højt præsenteret på stort set alle tests, konstaterer han med tilfredshed afslutningsvis.

København Håndbolds sundhedsteam har blandt andet været medvirkende til, at Primo Tours Ligaens eneste sjællandske bekendtskab har gjort rent bord på hjemmebane hidtil i denne sæson – otte sejre i otte hjemmekampe står Claus Mogensens tropper noteret for.

Skriv en kommentar:

Din E-mailadresse vil ikke blive vist.

Mobile Sliding Menu