HIK’s Matthiesen: Stor ros til spillernes mentale indstilling

1. division - Herrer
Jesper_Matthiesen_HIK

Søndag eftermiddag hentede HIK deres anden sejr i træk i herrernes 1. division, da de storsejrede på Fyn mod SUS Nyborg. Efter kampen vil HIK-cheftræner Jesper Matthiesen i særdeleshed rette sine roser mod sin trups indstilling i opgøret.

I det omvendte opgør i oktober var det HIK, der blev spillet baglæns ud af hallen af et dengang veloplagt SUS Nyborg-mandskab – søndag var billedet dog vendt totalt på hovedet, da det her var HIK, der var i teten og styrede slagets gang.

– Vores defensiv stod igen super godt, og de små ting, som vi ikke havde helt styr på, fik drengene hurtigt justeret ind. Og så var vores angrebsspil meget, meget skarpt, indleder Jesper Matthiesen over for HBOLD.dk.

Dog er det alligevel en helt særlig anden faktor, som HIK-træneren tilskriver den flotte sejr i Nyborg – og det var spillertruppens helt perfekte indstilling til opgaven, der ventede på Fyn.

– Den helt afgørende faktor, som jeg ser det, var, at mine spillere var fuldstændigt perfekt indstillet mentalt – som de i øvrigt også var kampen forinden mod Frederikshavn. Og der skal lyde stor ros til hele flokken for at kunne ramme sådan et mentalt niveau i de her nøglekampe, fortæller HIK-cheftræneren.

Undervejs i søndagens opgør blev HIK stillet over for flere taktiske udfordringer i deres angrebsspil – udfordringer, som HIK-spillerne fik løst med største overbevisning og mindst mulig fejlmargin. Således var Jesper Matthiesen også tilfreds med sine spilleres dispositioner i løbet af kampen.

– For det første var vores afslutninger rigtigt skarpe, hvilket også gav sig til udtryk i, at SUS brugte tre keepere i kampen – uden held. Så syntes jeg, vi fik løst deres kompakte 6-0 meget flot – vi satte angrebene ind dér, hvor vi havde udset os det på forhånd, afslører HIK-træneren, inden han slutter:

– I anden halvlegs start lavede vi fire mål i træk mod deres 3-3-forsvar. Det var dejligt at se, vi havde løftet den del af vores spil i forhold til den forrige kamp, hvor det offensive forsvar voldte os unødige mange udfordringer.

HIK spiller allerede igen fredag aften, når de tørner sammen med lokalrivalerne fra Ajax København.

Skriv en kommentar:

Din E-mailadresse vil ikke blive vist.

Mobile Sliding Menu