Patrick Andersen

Silkeborg-Voel ansætter talentchef

Silkeborg-Voel giver det målrettede talentarbejde i ungdomsrækkerne endnu et hak op med ansættelsen af Thomas Høst som talentchef og collegeleder. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.



Thomas Høst tiltræder forud for sæsonen 2017/18 i en ny stilling som talentchef og collegeleder i Silkeborg-Voel KFUM, hvor han samtidig får det overordnede træneransvar for Silkeborg-Voels U18 damer. Tilkoblingen af Thomas Høst sker som et led i en øget talentsatsning i Silkeborg-Voel, hvor man håber at kunne løfte endnu flere lokale talenter op på ligaholdet i løbet af de kommende sæsoner.


– Vi har i løbet af de seneste år haft et øget fokus på talentudvikling, og vi har en klar ambition om i langt højere grad at være selvfinansierende med egne spillere på ligaholdet. Derfor har vi hentet en af landets bedste talentudviklere til klubben, forklarer adm. direktør Mikael Bak.


Thomas Høst kommer fra en lignende stilling i SK Aarhus, hvor han i løbet af sine år som U18- og assistenttræner har været en medvirkende faktor i, at syv ud af 16 nuværende spillere på SK Aarhus’ ligahold er kommet op fra klubbens U18-hold. Derudover har Thomas Høst det seneste år været elitekommunekonsulent og områdeleder i talenttræningen for piger (vest) i DHF.


Det er præstationer som denne, der har fået Silkeborg-Voel til at kigge efter den østjyske håndbold-træner, og på ligaholdet glæder Jakob Andreasen sig meget til at begynde samarbejdet med den nye talentchef.


– Vi har et fantastisk setup omkring vores ungdomsafdeling med både Silkeborg-Voel College og samarbejdet med eliteSilkeborg, som giver vores spillere både operationsgaranti, madordning og træningstidspunkter samt restitutionstider, så hverdagen fungerer optimalt for spillerne. Vi har mange spillere på vej hertil på grund af vores attraktive træningsmiljø og mærker en stor efterspørgsel på at være i klubben. Derfor er vi også rigtig glade for at kunne præsentere en træner, der er blandt de absolut bedste til netop at lave talenter til ligaspillere, siger cheftræner på Silkeborg-Voels dameligahold Jakob Andreasen.


Thomas Høst fortæller selv, at han hurtigt blev tiltrukket af Silkeborg-Voels rammer omkring talentudviklingen, som han glæder sig meget tl at være med til at udfylde.


– Silkeborg-Voel er indstillet på, at der skal søsættes et seriøst og ambitiøst talentudviklingsarbejde. Dette skal munde ud i, at vi i løbet af et par år får udviklet spillere, der igennem super dedikeret arbejde på U18-holdet har dygtiggjort sig i en grad, at de kan debutere på ligaholdet. Opgaven for mig bliver at skabe et træningsmiljø, hvor rammerne er helt tydelige for spillerne og hvor barrieren sættes højt fra starten. I mine samtaler med Stig Bendtsen og Jacob Andreasen har jeg klart fornemmet, at der også brænder en ild i dem for at lykkes med talentudviklingen, hvilket har gjort det ret nemt at vælge Silkeborg-Voel til, siger Thomas Høst.


Thomas Høst vil sideløbende med jobbet i Silkeborg-Voel fortsat varetage sin stilling i DHF.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER