København Håndbold i fremragende fysisk form – del 1

Primo Tours ligaen
Foto: Erik Laursen

Foto: Erik Laursen

I en artikelserie spredt ud over det næste stykke tid graver HBOLD.dk et spadestik dybere og tager læserne med ind i styrkelokalet og træningshallen hos ligadamerne fra København Håndbold. Nu sætter HBOLD.dk nemlig fokus på fysisk træning.   

Således indleder HBOLD.dk sidens række af artikler med et særligt og intensiveret fokus på det fysiske aspekt af håndboldsporten – og hvordan man gennem en koncentreret indsats i styrkelokalet kan skabe forbedrede resultater på banen.

For at komme netop så tæt på begivenhederne som muligt – dér hvor de sker – har HBOLD.dk allieret sig med Kasper Danborg, der er fysisk træner i København Håndbold og er uddannet cand. scient. i træningsfysiologi.

Med ham som indsigtsfuld ekspert og kompetent vidensformidler vil vi forsøge at give et unikt indblik i et træningsområde, som indtil for blot få år siden var både overset og negligeret i særligt damehåndbolden.

Dog har blandt andre den danske kvindelandstræner Klavs Bruun Jørgensen bebudet, at der i fremtiden netop bør optimeres og intensiveres på den fysiske træning – både for kollektivet, men i særdeleshed også for den enkelte spiller.

– Håndbold kræver en masse forskellige fysiske kvaliteter på alle spilpositioner – hurtighed, eksplosivitet, stor styrke og adræthed. Dertil skal vores (København Håndbolds, red.) spillere kunne arbejde hårdt i 60 minutter – kun adskilt af små pauser, forklarer Kasper Danborg.

– Det er ikke lige let at opnå alle kvaliteterne på et helt hold, men vi kommer langt med den rette planlægning, periodisering af træningen og det individuelle fokus på restitution og træningsmængde, fortæller han videre.

Kasper Danborg vil fremadrettet åbne op for unikke detaljer og interessante vinkler i sit arbejde med den fysiske træning i København Håndbold – dette var blot en lille teaser for det fremadrettede samarbejde mellem ham og HBOLD.dk.

Skriv en kommentar:

Din E-mailadresse vil ikke blive vist.

Mobile Sliding Menu