BSV har U18-trænerteamet på plads

888 Ligaen
Foto: Peter Leth

Foto: Peter Leth

Jens Steffensen og Anders Friis bliver trænere for Bjerringbro-Silkeborgs nye U18-hold. Det er kompetente folk, der brænder for opgaven, mener talentansvarlig Lars Møller. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

For to uger siden blev det offentliggjort, at Bjerringbro-Silkeborg fra næste sæson danner et U18-hold med ambitionen om at udvikle flere lokale talenter til ligaholdet. Nu er trænerteamet på plads. Jens Steffensen og Anders Friis har begge erfaring med talentudvikling i det midtjyske område, og de to skal fra sommer træne Bjerringbro-Silkeborgs ungdomshold.

Jens Steffensen kommer fra Bjerringbro og har været håndboldtræner i mere end 30 år og arbejdet meget med talentudvikling i både Bjerringbro FH og i Silkeborg-Voel KFUM. Til daglig arbejder Jens Steffensen som manager for ungdomshåndbold-projektet Generation Handball, og han glæder sig meget til at skulle udvikle talenter i Bjerringbro-Silkeborg.

– Det har irriteret mig, at de unge talenter fra vores område har syntes, at det har været sjovere at være i andre miljøer. Hele grundidéen med Bjerringbro-Silkeborg er jo, at der er gode håndboldmiljøer i de to moderklubber, og nu kan vi tilbyde et spændende projekt til talenterne i vores område. Derfor var det helt naturligt for mig at være med, da jeg fik tilbuddet, fortæller Jens Steffensen.

– Det er en stor passion for mig at se flere lokale spillere på Bjerringbro-Silkeborgs ligahold, og jeg håber, at jeg kan hjælpe de unge talenter med overgangen til at være senior. Det handler om fysisk træning, træningsplanlægning og planlægningen af ens tid. Ungdomsholdet skal knyttes tæt til Bjerringbro-Silkeborgs ligahold, så de unge kan suge de ting til sig, som ligaholdet gør.

Spændende og ambitiøst projekt
Anders Friis har spillet håndbold selv og været træner i både Bjerringbro FH og Silkeborg-Voel KFUM. Han har arbejdet meget med talentudvikling i netop det midtjyske område, og han har et særligt stort kendskab til spillermaterialet på de årgange, som bliver en del af Bjerringbro-Silkeborg U18-hold.

– Jeg tænkte straks, at det var et meget spændende og ambitiøst projekt, og det var noget, som jeg godt kunne tænke mig at være en del af. Der er mange gode spillere i Bjerringbro, Silkeborg og resten af det midtjyske område, så jeg synes, at der giver rigtig god mening at lave sådan et projekt, mener Anders Friis, der glæder sig meget til samarbejdet med Jens Steffensen.

– Jeg har kendt Jens, siden jeg var helt lille, og jeg har faktisk selv haft ham som træner for snart mange år siden. Jeg glæder mig helt vildt til at prøve at arbejde sammen med ham.

To trænere med hjerteblod
De to ungdomstrænere er ifølge Bjerringbro-Silkeborgs talentansvarlige Lars Møller, de helt rigtige til opgaven.

– Først og fremmest så har Jens og Anders de helt rigtige både faglige og menneskelige kompetencer til at arbejde med unge håndboldspillere.

– Det er folk, som har erfaring og kompetencerne i orden, og så er det ikke mindst folk, som har hjerteblod for projektet. De brænder virkelig for opgaven og for at skabe et godt samarbejde. Vi er meget glade for, at vi er lykkedes med at lave en aftale med de to, siger Lars Møller.

Skriv en kommentar:

Din E-mailadresse vil ikke blive vist.

Mobile Sliding Menu