Patrick Andersen

Team Esbjerg tager til Rumænien med en mission

Team Esbjerg har med nederlag til FC Midtjylland og Györ udspillet sin rolle i hovedrunden i Champions League og kan ikke nå kvartfinalerne.


Det er dog ikke ensbetydende med, at udekampen mod de forsvarende CL-vindere, CSM Bucuresti, søndag aften er uden sportsligt perspektiv.


– Det er altid fedt at spille disse kampe, og selv om vi ikke vil vinde for enhver pris i Bukarest, fordi vores fokus ligger på den hjemlige liga, går det spillemæssigt den rigtige vej for os, og den udvikling skal vi fortsætte mod CSM Bucuresti. Vores fokus er på at holde tekniske fejl nede, gode returløb – det får vi brug for – og knaldhårdt forsvarsspil. Og så arbejder vi også på at få den glæde tilbage i spillet, som ikke var nok til at slå Györ, men dog spille op med ungarerne, siger Team Esbjerg-cheftræner Lars Frederiksen i en optaktsmeddelelse.


Et nyt godt resultat mod en modstander i noget nær samme klasse som Györ vil give selvtillid og kan blive yderst værdifuldt, når de afgørende kampe i den danske Primo Tours Liga skal spilles i foråret. På den vis er der en mission med at stille op i den mægtige Sala Polivalenta, der i CSM Bucurestis seneste CL-hjemmekamp, 26-26 mod Larvik HK, var godt fyldt med næsten 5.000 tilskuere.


CSM Bucuresti med landsholdsspillere fra Rumænien, Sverige og Danmark centreret om en af verdens bedste playmakere, den tidligere Viborg-spiller, Isabelle Gulldén, er et klassemandskab fra øverste hylde i det internationale klubhierarki. Rumæniens håndboldstolthed er ydermere presset og skal slå Team Esbjerg for at bevare chancen for at nå årets kvartfinaler. Alt andet end avancement vil være en katastrofe.


– Som dansk klub vil vi gerne give en håndsrækning til FC Midtjylland ved at tage point fra Bucuresti. Men naturligvis bliver det en stor udfordring mod et af verdens bedste hold, der siges at have en vild kulisse på hjemmebane, siger Lars Frederiksen.


Med Flippa Idéhns knæskade ligger ansvaret i målet alene på Emily Stang Sandos skuldre, for det er ikke tilladt at supplere med spillere, der ikke på forhånd er en del af truppen til CL. Også den unge tredjemålvogter, Alberte Stenderup, er skadet.


Team Esbjerg har ikke midtugekamp i ugen efter kampen i Bukarest, som derfor falder på et godt tidspunkt. Der er både mulighed for at ryste truppen yderligere sammen og forfølge et sportsligt mål om følge op på den opadgående formkurve fra de seneste kampe.


Team Esbjergs trup til kampen i Gruppe 2 i hovedrunden i Champions League mod CSM Bucuresti søndag den 12. februar kl. 18.00 i Sala Polivalenta i Bukarest:


Målmænd: Emily Stang Sando


Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Mette Knudsen


Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest


Streg: Rikke Zachariassen, Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad


Bagspillere: Laura van der Heijden, Jenny Alm, Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson og Nanna Friis-Traberg.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER