Patrick Andersen

Mægtige ungarer op mod Team Esbjerg

Team Esbjerg må finde sig i ikke at være hovedattraktionen, når det ungarske mesterhold, Györi Audi ETO KC, sent søndag eftermiddag gæster Blue Water Dokken.


Modstanderne er storfavoritter til ikke bare at vinde sin gruppe i hovedrunden, men også sikre sig Champions League-titlen senere på foråret.


– Györ er verdens bedste klubhold – uden sammenligning. Historisk er det en klub, der altid har været med helt fremme, klubben har et godt ry, der er ro på, solid økonomi, og positionen som verdens førende klub er opbygget over mange år. Vi må yde vores ypperste for at give publikum en god håndboldoplevelse i en kamp, der ville svare til, at FC Barcelona kom på besøg i fodbold, siger Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen,  i en optaktsmeddelelse.


Han vurderer, at Team Esbjerg vil tabe ni ud af 10 kampe mod Györ, men FC Midtjylland viste i den indledende gruppe, at det kan lade sig gøre at slå de ellers ubesejrede ungarere.


– Taleska Amorim, Nycke Groot og Nora Mørk er en skræmmende bagkæde, og den kan krydres med legenden Anita Görbicz. I målet har Györ vores egen Kari Aalvik Grimsbø, der har haft et par gode sæsoner i klubben. Vi er selv i en proces og skal mod Györ bygge oven på, hvad vi arbejder med i dagligdagen. Forskellen i forhold til den hjemlige liga er, at vi her kan spille helt frit, fordi ingen forventer, at vi kan vinde kampen, siger Lars Frederiksen.


Filippa Idéhn venter på en scanning, der skal klarlægge omfanget af hendes knæproblemer, og Team Esbjerg arbejder på at finde en fornuftig og hurtig løsning med en målvogter til at supplere Emily Stang Sando.


Team Esbjergs trup til kampen i Gruppe 2 i hovedrunden i Champions League søndag den 5. februar kl. 16.50 i Blue Water Dokken:


Målmænd: Emily Stang Sando


Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Mette Knudsen


Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest


Streg: Rikke Zachariassen, Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad


Bagspillere: Laura van der Heijden, Jenny Alm, Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson og Nanna Friis-Traberg.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER