Simon Jensen

Europamestre har fundet Sigurdsson-afløser

Til sommer forlader Dagur Sigurdsson posten som tysk herrelandstræner efter en årrække, hvor han har sikret tysk EM-guld og OL-bronze. Ny landstræner bliver imidlertid den noget mindre kendte Christian Prokop.


Dagur Sigurdsson har siden 2014 varetaget hvervet som tysk landstræner – i et enkelt år endda sideløbende med et klubjob i Füchse Berlin. Efter den forestående sommer er det dog imidlertid et nyt og mere utraditionelt eventyr, der venter den islandske træner.


Her skal han nemlig være med til at opbygge og træne det japanske håndboldlandshold frem mod nationens afholdelse af De Olympiske Lege i Tokyo i 2020.


Til at overtage og udfylde de efterhånden store sko, som Dagur Sigurdsson har efterladt sig i tysk håndbold, står imidlertid et internationalt ukendt navn – Christian Prokop.


Leipzig-træneren har siden hans overtagelse af trænerposten i 2013 formået at flytte den østtyske klub fra en tilværelse i midten af den næstbedste række til nu at rangere som det 8. bedste mandskab i verdens stærkeste liga, Bundesligaen.


Christian Prokop har i fællesskab med det tyske håndboldforbund skrevet under på en fem-årig aftale, der altså gælder indtil sommeren 2022.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER