Patrick Andersen

Assistent forlænger med BSV og bliver talentchef

Bjerringbro-Silkeborg har forlænget kontrakten med klubbens assisterende træner Lars Møller, der samtidig bliver talentansvarlig med ansvar for klubbens nye U18-hold. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.


Lars Møller fortsætter som assisterende træner i Bjerringbro-Silkeborg, og samtidig får han ansvaret for klubbens nye U18-hold i en ny funktion som talentansvarlig.


Assistenttræneren fortsætter altså i trænerteamet med Peter Bredsdorff-Larsen, der siden år 2014 har sikret Bjerringbro-Silkeborg DM-bronze, DM-guld og en Super Cup-titel. Lars Møllers nye kontrakt løber indtil sommeren 2018.


– Jeg er rigtig glad for at være i Bjerringbro-Silkeborg. Jeg kan godt lide dagligdagen i klubben, og jeg har et rigtig godt samarbejde med Peter, så derfor er det naturligt for mig at fortsætte, fortæller Lars Møller.


Spændende talent-projekt

Han øger samtidig sit engagement i den midtjyske klub med sin nye rolle som talentansvarlig. Her skal han stå i spidsen for etableringen af det nye U18-hold, som Bjerringbro-Silkeborg fra næste sæson etablerer i samarbejde med de to moderklubber Bjerringbro FH og Silkeborg-Voel KFUM. Lars Møller kommer til at arbejde tæt sammen med trænerteamet for U18-holdet, som præsenteres ved en senere lejlighed.


– Jeg synes, at det bliver en rigtig spændende proces at være en del af. Det er altid spændende at arbejde med talentudviklingen i vores lokalområde, og jeg håber, at jeg kan være med til at skabe en ramme og videreudvikle talentarbejdet her i området. Jeg fornemmer, at der er stor passion omkring det her projekt både i Bjerringbro FH og i Silkeborg-Voel KFUM, og den passion smitter, så jeg ser frem til at skulle være en del af det spændende projekt, siger den nye talentansvarlige i Bjerringbro-Silkeborg.


Lars Møller har i over 30 år arbejdet som håndboldtræner i forskellige regi. Sideløbende med jobbet som assisterende træner i Bjerringbro-Silkeborg er Lars Møller ansat i Dansk Håndbold Forbund, hvor han gennem mange år har arbejdet med blandt andet træneruddannelse. Derudover har han mange års erfaring som ungdomstræner.


– Jeg skal prøve at udfordre spillerne og trænerne i det her nye projekt og være en form for sparringspartner omkring overgangen fra ungdomsspiller til seniorspiller. Både mentalt, teknisk, taktisk og ikke mindst fysisk er springet fra ungdomshåndbold til seniorhåndbold stort, og der vil jeg med mine erfaringer forsøge at hjælpe til at gøre den overgang lettere.


Perfekt til rollen

Netop Lars Møllers store erfaring gør, at han ifølge Bjerringbro-Silkeborg-direktør Jesper Schou passer perfekt til rollen som talentansvarlig. Samtidig kan han som assisterende træner for ligaholdet bidrage til at skabe den vigtige sammenhæng mellem ungdomsholdet og ligaholdet.


– Vi er utrolig glade for, at Lars har valgt at forlænge sin kontrakt. Vi er meget glade for Lars’ indsats som assisterende træner, og vi glæder os over, at han fortsat kan have den rolle samtidig med, at vi kan få gavn af Lars’ store evner og erfaring indenfor talentudvikling. Han er en af dem, der virkelig har fingeren på pulsen, når det kommer til ungdomshåndbolden og bliver et stort aktiv for vores nye talentsatsning, lyder det begejstret fra Jesper Schou.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER