Patrick Andersen

Danskerbrag i kvindernes Champions League

Der er lagt op til et danskerbrag af de store i kvindernes Champions League-turnering. FCM tager mod Team Esbjerg søndag eftermiddag. Her er optaktsmeddelelse fra Team Esbjerg.


En hjemmesejr på 10 mål over RK Krim Mercator og to sikre sejre over de mangedobbelte svenske mestre, IK Sävehof, har bragt Team Esbjerg til hovedrunden i Champions League, hvor der bliver skruet yderligere op for niveauet. Her venter de forsvarende CL-mestre fra CSM Bucuresti, ungarske Györ og søndagens modstander, FC Midtjylland, i en gruppe med seks hold fra to af efterårets grupper.


– Vi er endt i en dynamitpulje, som FC Midtjylland har kvalificeret sig til ved at vinde alle tre hjemmekampe i sin indledende gruppe og præstere nogle af de bedste resultater af et dansk klubhold i nyere tid. Stor respekt herfra, siger Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen, forud for søndagens arvefjendeopgør mellem de to seneste sæsoners DM-finalister i den hjemlige liga.


Lars Frederiksen vurderer, at kampene mellem de to danske hold har deres eget liv, der føjer yderligere en dimension til opgøret. Han betragter kampene i den hjemlige liga som fundamentet og fødekæden for Team Esbjerg, mens CL er de flødeskumskampe, enhver håndboldspiller glæder sig til.


– Vi vil i hovedrunden forsøge at drille de store hold og derudover samle masser af erfaringer. Vores fokus er ikke på at nå kvartfinalen, for vi er i denne sæson ikke i en position, hvor vi kan satse 100 procent på begge turneringer. Det skal dog ikke forhindre os i at gå efter at opnå gode resultater i Champions League. Vi tror på, at vi kan vinde i Midtjylland, men det kræver, at vi er dygtige, heldige og har stolpe ind, siger Lars Frederiksen.


Team Esbjerg vandt årets første sejr midt i ugen, og 27-22-sejren over SK Aarhus gav tiltrængt selvtillid, også selv om modstanderne i CL er af en helt anden styrke.


– Vi arbejder fortsat på at få vores spil til at fungere. I kampene mod FC Midtjylland bliver der oftest ikke scoret så mange mål, og defensiven vil få stor betydning søndag eftermiddag. Vi skal passe på deres stærke kontrafase, og det gør vi bedst ved at få afsluttet vores angreb, så vi kan nå på plads i forsvaret, siger Lars Frederiksen.


Team Esbjerg har to point med over i Gruppe 2 i hovedrunden, mens FC Midtjylland har fire. CSM Bucuresti indledte fredag hovedrunden med at spille 26-26 mod Larvik HK og efterlod dermed esbjergenserne på sidstepladsen inden søndagens kamp i Ikast.


Første hjemmekamp i hovedrunden er søndag den 5. februar kl. 16.50 i Blue Water Dokken mod Györ, hvis trup af stjernespillere blandt andre tæller Kari Aalvik Grimsbø, Nora Mørk og Nycke Groot.


Team Esbjergs trup til kampen i Gruppe 2 i hovedrunden i Champions League søndag den 29. januar kl. 15.00 i IBF Arena i Ikast:


Målmænd: Emily Stang Sando og Filippa Idéhn


Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Mette Knudsen


Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest


Streg: Rikke Zachariassen, Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad


Bagspillere: Laura van der Heijden, Jenny Alm, Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson og Nanna Friis-Traberg.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER