Miklas Ravn Campbell

Norge i finalen efter drama

Det norske hold vandt i et sandt drama over Kroatien 25-28 efter forlænget spilletid.

Norge leverede et flot comeback, og det betyder, at de nu er klar til finalen ved slutrunden i Frankrig.

Kroatien kom bedst fra start i dagens semifinale og kom hurtigt foran 5-2. Men så vågnede de norske spillere op.

Den norske landstræner, Christian Berge, havde inden kampen udtalt, at Norge skulle have gang i deres kontrafase, hvis Norge skulle have en chance mod det kroatiske mandskab. Og det fik de. Norge begyndte virkelig at løbe med de kroatiske spillere de sidste 15 minutter af 1.halvleg.

Den norske kontramaskine var grunden til, at Norge havde teten i slutningen af første halvleg, og derfor var det Norge der var foran 10-12 ved pausen.

2.halvleg startede, ligesom den de første minutter af kampen med et kroatisk hold i teten. Der gik ikke længe inden, at det kroatiske mandskab havde hentet den norske føring.

Efterfølgende var kampen utrolig intens, og de to hold byttede helt indtil slutningen af kampen. Men da kampen kom i den afsluttende fase, var det kroaterne, som kom i front. Med få minutter tilbage af kampen var Kroatien foran 22-20.

Men de sidste par minutter lukkede det norske forsvar ned for Domagoj Duvnjak og det kroatiske angreb, og så hentede Norge ind på kroaterne. Men det norske stortalent, der regnes for at være et af verdens absolut største talenter, Sander Sagosen, der udlignede til 22-22.

Kroatien havde bolden det sidste minut, og de spillede utroligt disciplineret og fik tilkæmpet sig nogle frikast, som betød, at de kunne spille tiden ud. Men få sekunder før tid spillede Duvnjak stregspilleren Zeljko Musa, og han fik tilkæmpet sig et lidt tvivlsomt straffekast.

Det var den kroatiske højre fløj Zlatko Horvat, der tidligere havde brændt et straffe på Team Tvis Holstebro målmanden Thorbjørn Bergerud, som skulle kaste det sidste straffekastet efter tid. Horvat brændte det straffekast og derfor skulle kampen ud i 2×5 minutters forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid fik den norske spiller Christian O´Sullivan en to minutters udvisning. Så var det Kroatien, der kom foran med to mål. Men da Norge blev fuldtallige svarede de igen. De hentede den kroatiske føring, og det kroatiske hold kunne ikke passere Bergerud. Det betød, at Norge pludselig var i teten, og derfor er Norge, sensationelt, i VM-semifinalen. De vandt kampen 25-28.

I finalen venter de franske værter. Denne kamp spilles på søndag kl. 17:30