Patrick Andersen

Les Experts gjorde det: Klar til at snuppe guldet

Frankrig kalder sig selv “Les Experts”. Det prædikat levede de op til i dagens VM-semifinale mod Slovenien, som de vandt med 31-25.

Frankrig kom blæsende ud af startblokken og kom foran 6-2 efter ti minutters spil, men efterfølgende gik det franske angrebsspil fra hinanden.

Nikola Karabatic, der slet ikke spillede op til sit vanlige niveau, blev taget ud og ind kom Barcelonas Timothey N’Guessan. Trods det lykkedes det Slovenien at reducere til 7-6 efter 16 minutters spil.

Resten af første halvleg trak Frankrig igen fra, efter de var kyniske over for slovenske fejl i angrebsspillet, som blev straffet prompte, hvilket gav en fransk pauseføring på 15-12.

Fra anden halvlegs start kom den unge højre back Nedim Remili på banen. Venstrehåndsskytten gjorde det onde mod det slovenske forsvar, som havde svært ved at styre Remili, når han blev spillet rigtigt op.

Slovenien kom aldrig for alvor tæt på i anden halvleg og på trods af et forsøg med at spille 7 mod 6 i det sidste kvarter endte Frankrig med at vinde sikkert 31-25.

Dermed er Frankrig klar til søndagens VM-finale, hvor de møder vinderen af Kroatien-Norge, mens Slovenien skal spille om bronze på lørdag mod taberen af fredagens semifinale.