Miklas Ravn Campbell

Sverige smadrer Hviderusland i sand magtdemonstration

I 1/8-finalen mellem Sverige og Hviderusland vandt svenskerne med hele 41-22.

De to hold var lige i kampens første minutter. Men ved stillingen 4-4 fandt svenskerne et ekstra gear og så sig ikke tilbage siden. Den svenske kontramaskine kom nemlig i gang og kort efter stod kampen 5-9 til Sverige.

Sverige fortsatte med at trykke på, og Hviderusland kunne overhovedet ikke dæmme op for den svenske offensiv. Samtidig med at den hviderussiske defensiv ikke fik fat, så faldt deres offensiv også markant i niveau. Dette fortsatte resten af 1.halvleg, og de to hold gik til pause med den vilde stilling 11-24 til Sverige.

2.halvleg fortsatte som 1.halvleg, og Sverige dominerede fuldstændig. Der var ikke gået længe før kampen stod 12-30. Med føringen på 18 mål var kampen så godt som afgjort, og det betød, at svenskerne kunne spare på spillerne. Det gjorde de så, hvilket betød, at den svenske dominans ikke var som massiv, som den tidligere var i kampen.

Sverige holdt fat i deres føring resten af kampen, og er nu klar til kvartfinalen efter en meget overbevisende sejr på hele 41-22.

Kampens topscorer blev Flensburg-Handewitt spilleren Jim Gottfridsson, som lavede 8 mål. Den tidligere AG-København spiller Niclas Ekberg kom lige efter med sine 7 scoringer.

I kvartfinalen skal Sverige op med de franske værter. Denne kamp spilles på tirsdag kl.20:45.