Miklas Ravn Campbell

Ny overraskelse – Europamestrene slået ud

Tyskland og Qatar mødte hinanden i 1/8-finalen, og de undertippede fra Qatar vandt overraskende 21-20.

Det tyske hold kom bedst fra start, og i særdeleshed den tyske højre fløj Patrick Groetzki voldte Qatar store problemer i kampens start. Tyskland kom hurtigt foran med 6-2. Men så valgte Qatar-keeperen, Danijel Saric, at melde sig ind i kampen. Og da først han var skudt varm, virkede det til, at det gav hele Qatar mandskabet et løft.

Qatar formåede ikke at komme foran i 1.halvleg, men tyskerne kunne samtidig ikke trække fra. Derfor gik de to hold til pause med stillingen 10-9 til de tyske favoritter.

Tyskland kom bedst fra start efter pausen, og bragte sig foran med 17-13.  Men så stemplede Qatar også ind i 2.halvleg og vandt den efterfølgende periode med 4-0. Derfor var kampen igen fuldstændig lige.

Så kom tyskerne igen i førersæde, og de var med 6-7 minutter tilbage af kampen foran med 2 mål. Men så stemplede den store venstreback Rafael Capoute ind i kampen. Tyskland kunne ikke holde ham i de afgørende minutter, og pludselig stod kampen med få minutter tilbage 20-20.

Tyskerne stoppede med at køre på i angrebet, og de kunne virkelig ikke løse Qatars defensiv, der stod foran en yderst velspillende Danijel Saric. Men Qatar løste fint det tyske forsvar og så var Qatar for første gang i kampen foran. Med under et minut tilbage af kampen var Qatar foran med en, og det var tyskerne der havde bolden. Men tyskerne brændte, og Qatar kunne derfor fejre en meget overraskende sejr på 21-20 over Tyskland.

Qatar møder i kvartfinalen Slovenien, der i deres 1/8-finale slog Rusland ud af slutrunden.