Patrick Andersen

Erfaren herre tager over i Odder

500 ligakampe, 65 Europacup-kampe, 5 DM-titler og 6 pokaltitler, landskampe og to ophold i den tyske bundesliga taler sit eget sprog – Odder får tilført mere erfaring end nogensinde før.


Det bliver nemlig den 51-årige Henrik Gerster, der fra den kommende sæson skal føre de unge spillere fra talentfabrikken i Odder videre mod den danske håndboldliga.


Gersters karriere som spiller er imponerende. Fra 1992 til 2001 var han en hårdt skydende højre back på det GOG-hold, som fuldstændigt dominerede dansk håndbold. Det nåede at blive til 5 danske mesterskaber, 6 pokaltitler, 65 Europacup-kampe og 3 landskampe. Inden da havde Gerster været to år i SG VFL Hameln i den tyske bundesliga – og i en alder af 35 år blev Gerster i 2001 endnu engang hentet til Bundesligaen (HCW Wuppertal).


Henrik Gersters trænerkarriere har hidtil primært foregået i udlandet. Efter et år som 2. holdstræner i GOG faldt valget på Færøerne, hvor Gerster både har været klub- og landtræner. Det er blevet til 4 mesterskaber og 4 pokaltitler, hvilket også har ført til 8 Europacupkampe på trænerbænke. Med landsholdet blev det til 9 internationale kampe. Gerster startede som herretræner og var landstræner for herreholdet, men har de seneste år været dametræner på Færøerne og træner p.t. et norske damehold.


Sideløbende med trænergerningen i udlandet har Henrik Gertser gennemført den danske træneruddannelse, og kronede i efteråret værket med titlen som EHF Master Coach – i øvrigt på samme hold som Odders nuværende træner, Mads Brandt.


– Vi er utrolig glade for valget af Henrik Gerster i et stærkt felt med flere meget kvalificerede kandidater, udtaler formand Henrik Bentsen. Vi er endnu engang gået efter en træner, som har sans for talentudviklingen og har arbejdet med unge spillere. Det tæller også, at Gerster har vist, at han kan skabe resultater i klubber med begrænsede ressourcer. Men det bedste af det hele er, at vi samtidig får en træner, som har en enorm erfaring som ballast, siger Odder-formand Henrik Bentsen.


I Odder har det også været vigtigt at finde en træner, der er på vej fremad i sin trænerkarriere.


– Odder er landets førende udviklingsklub på seniorsiden. Der er eksempelvis ingen andre klubber, der har lige så mange spillere med i U21-landsholdstruppen. Det er resultatet af en bevist satsning. Det er derfor vigtigt for os, at vi også – endnu engang – har fundet en træner, der også er ambitiøs på både holdets og egne vegne. Gerster er helt sikkert en kommende ligatræner – og det skulle gerne blive i Odder, har starter sin ligakarriere, siger Bentsen.


Henrik Gerster er gift og bosat på Færøerne, men er altså lige nu træner i Norge. Men han forventer allerede i løbet af foråret at flytte til Odder for at blive en integreret del af klubben og lokalsamfundet.


– Med Henrik Gerster får vi i tilgift en træner med de stærke værdier, som er en del af den sydfynske håndboldskole i GOG, hvor ingen er over holdet og holdet aldrig er over klubben. Det er værdier, som også vægtes højt i Odder. Vi er ikke i tvivl om, at vi får en træner, der vil engagere sig i såvel klubben som hele lokalsamfundet, slutter formand Henrik Bentsen.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER