Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Miklas Ravn Campbell

Norge møder Makedonien og Lazarov

I den første af 1/8-finalerne har vi en kamp mellem Norge og Makedonien.


 Lørdag kl.16 spilles den første af de 8 ottendedelsfinaler. Det er en kamp mellem nr.2 fra Gruppe A, Norge, og nummer 3 fra Gruppe B, Makedonien. Begge hold har i løbet af gruppespillet vist prøver på deres kvaliteter.


Norge har turneringen igennem spillet en god gang håndbold. De startede med at slå Polen 22-20, i en kamp der først blev afgjort til allersidst. Her var det i særdeleshed deres skarpskytte Espen Lie Hansen, der var afgørende med sine 6 scoringer.


I deres næste kamp mod Rusland spillede Norge i 1.halvleg håndbold på et utrolig højt niveau. Russerne kunne slet ikke få det til at fungere, og derfor var stillingen blandt andet 14-6 til Norge. Det var dog et helt andet russisk hold der mødte ind til 2.halvleg. Men de norske herrer formåede at holde dem på afstand, og derfor kunne Norge juble over en sejr på 24-20 i hvilket der senere skulle vise sig, at have været en direkte duel om gruppens 2.plads.


Så skulle de mod hjemmebanefavoritterne fra Frankrig. I denne kamp kunne vi se, at der trods alt var forskel på de to hold, og kampen blev aldrig spændende. Norges store profil, Sander Sagosen, gjorde ellers sit for at drille franskmændene. Men det var ikke nok, og Norge tabte kampen 31-28.


I Norges 4.kamp skulle de mod Brasilien. Det blev til en meget overbevisende sejr på 39-26, hvor spillet i begge ender så meget fint ud.


Inden deres sidste kamp mod Japan, var Norge sikre på 2.pladsen i gruppen. Men det var bestemt ikke et Norge-mandskab, der blot skulle have kampen overstået. De trykkede på hele kampen og vandt 23-38.


Norge har efter gruppespillet efterladt indtryk af, at de bestemt er et hold der skal tages seriøst. Deres yders velsmurte kontramaskine har været super god, og den har holdets topscorer Kristian Bjørnsen, med sine 27 scoringer nydt godt af. Derudover virker Sander Sagosen i rigtig god spilleform, og med sine 26 mål og 25 assists, er han bestemt omdrejningspunktet i den norske offensiv, og derfor er det nødvendigt for Makedonien, at få styr på ham, hvis man ønsker videre avancement i turneringen.


Kiril Lazarov og 7 mod 6-spillet

Makedonien startede slutrunden godt. Deres første kamp mod Tunesien var en meget tæt affære og det var først til sidst, at Makedonien trak fra Tunesien. I denne kamp var den altoverskyggende makedonske stjerne, Kiril Lazarov, i en klasse for sig. Han scorede hele 12 mål og lavede 7 assists.


I den næste kamp mod Angola fortsatte Lazarov sit show. I denne kamp lavede han 10 mål og 5 assists. Makedonien skulle dog lige i gang i denne kamp, men da de først kom det, så de sig ikke tilbage. De slog Angola med 31-22.


I den tredje kamp mødte Makedonien den slovenske mur Matevz Skok, der fuldstændig pillede pynten af Makedonien. Slovenien straffede alle makedonske fejl, og eftersom Makedonien praktiserede 7 mod 6-spillet i denne kamp, hvilket Slovenien var godt forberedt på, resulterede store dele af fejlene i slovenske scoringer. Slovenien var i denne kamp Makedonien overlegne og kampen endte 29-22.


Så skulle de imod gruppens favoritter fra Spanien. I denne kamp pressede Makedonien de Spanien, og deres 7 mod 6-spil havde Spanien meget svært ved at dæmme op for. Men i 2.halvleg fik Spanien styr op det makedonske angreb, som kampen igennem havde lavet både vip og dobbeltvip, og i det hele taget spillet forfriskende underholdende. Kampen endte med et makedonsk nederlag på 29-25.


Makedoniens sidste kamp mod Island var en sand gyser. Denne kamp endte uafgjort 27-27, og det takket være et comeback fra Makedonien, der ellers i 2.halvleg var bagude med hele 5 mål. Det uafgjorte resultat betød, at Makedonien endte som nummer 3 i gruppen.


Makedonien virker til at have erkendt, at deres spiller 6 mod 6 ikke har kvaliteterne til, at drille de store hold. Derfor praktiserer de nu 7 mod 6, hvor det ofte er den store stjerne, Kiril Lazarav, der skal vurdere i angrebet. Det virker til at fungere utrolig godt for dem, og i særdeleshed for Lazarov, der med sine 44 mål er turneringens topscorer.


Kampen mellem Norge og Makedonien spilles lørdag kl.16, og det bliver spændende at se, om Norge kan gøre Slovenien kunsten efter, og straffe makedonernes 7 mod 6 spil, eller om det lykkedes Makedonien at splitte det norske forsvar ad.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER