Lasse Dieckmann

Danmark gør rent bord: Sejrer mod Qatar

I en kamp præget af voldsomt mange tekniske fejl og ny opstillinger fra dansk side blev det til en dansk sejr på 29-32.

Der var hviledag til Niklas Landin, Mikkel Hansen, Henrik Toft og Kasper Søndergaard, da Danmark fredag aften spillede den sidste kamp i Gruppe D til VM.

Da Danmark allerede havde sikret sig førstepladsen i gruppen, var det for Danmark en pointmæssig ligegyldig kamp. Det var det ikke for Qatar, og sølvinderne fra VM i 2015 leverede en stærk indsats.

Danmark kom bedst fra start, men en frygtelig masse tekniske fejl gjorde at Qatar trak fra de danske drenge. Michael Damgaard billerede før pausen med fem kasser, og holdt derfor danskerne inde i kampen. De to hold gik til pause ved stillingen 16-14 til Qatar.

Efter pausen var Qatar stadig de danske drenge overlegne, og de trak længere og længere fra, og de var pludselig foran med 5.

Så sadlede Danmark om og spillede 7 mod 6 i angrebet. Det krydret med VM-debutanten, Niclas Kirkeløkke, der scorede 7 mål på 7 forsøg gjorde, at danskerne kom tilbage, overhalede Qatar og tog en komfortabel sejr på 29-32.

Kampens spiller blev VM-debutanten Niclas Kirkeløkke, der virkelig er trådt ind i turneringen med maner.