Miklas Ravn Campbell

Slovensk keeper pillede pynten af Makedonien

Slovenien slog sikkert Makedonien og Kiril Lazarov med 29-22

Det makedonske mandskab, der er anført af verdensstjernen Kiril Lazarov, var foran 1-2. Men det skulle senere vise sig, at det var den eneste gang Makedonien var i front. Det gik nemlig stærkt for de slovenske favoritter, der utvivlsomt havde forberedt sig godt på det makedonske hold.

I starten af kampen, havde den slovenske defensiv godt styr på Lazarov, der havde svært ved at passere en særdeles velspillende Matevz Skok, der sluttede kampen af med en redningsprocent på hele 48 %. Han var samtidig den første målmand til at redde et straffekast fra Lazarov, hvilket han gjorde hele to gange i dagens kamp. Men som tidligere nævnt, så havde de utrolig godt styr på netop Lazarov, der lavede 4 mål i 1.halvleg, hvoraf hele 3 af de 4 var på straffekast.

Det at Kiril Lazarov ikke fik gang i skuddene udefra kunne tydeligt ses på det makedonske hold, der ikke kunne holde fast i slovenerne, der fortsatte med at udbygge deres føring, så de kunne gå til pause foran hele 16-10.

2.halvleg fortsatte i samme spor, og Slovenien blev ved med at imponere i begge ender af banen. De straffede konstant de makedonske fejl, og hurtigt var bolden at finde i det makedonske mål.

Kiril Lazarov trådte dog lidt mere i karakter endte med at score 9 mål, og derudover lavede han samtidig en masse assists til sine medspillere.

Makedonien kom aldrig tilbage i dagens kamp, og man var aldrig i tvivl om udfaldet. Slovenien imponerede i samtlige af spillets facetter, 13 forskellige spillere scorede mål og så udviste Skok målmandsspil i absolut verdensklasse. Så Slovenien bliver helt sikkert et meget spændende hold at følge resten af turneringen.

Slovenien møder i morgen Tunesien, og hvis de får en den forventede sejr der, kan de sandsynligvis se frem til en direkte plads om 1.pladsen i puljen mod Spanien.

Netop Spanien er det næste hold som Makedonien skal møde. De spiller mod hinanden på tirsdag kl. 20:45.