Miklas Ravn Campbell

Kroatien sejrer trods overraskende modstand fra Hviderusland

Man havde ikke regnet med, at Hviderusland efter deres nederlag til Chile ville presse Kroatien. Men det gjorde de længe, og Kroatien kunne først sent være sikre på de to point efter en sejr på 31-25.

Favoritterne fra Kroatien kom bedst fra start i aftenens kamp mod Hviderusland. De formåede hurtigt at komme foran 5-2. Men det hviderussiske hold, der overraskende tabte deres første kamp ved slutrunden til Chile, opgav ikke at følge med favoritterne.

Det lykkedes ikke for Kroatien at udbygge deres føring, og derfor blev det ikke til en føring på mere end de 3 mål. Kun da 1.halvleg var i sin afsluttende fase, kom Kroatien foran med 4. Men de hviderusserne holdt stadig fast, og derfor kunne de to hold gå til pause med stillingen 18-15.

De mange mål i første halvleg fortælle lidt om det fine angrebsspil, som de to hold viste i 1.halvleg. De første 30.minutters helt store oplevelse, var ikke den store kroatiske stjerne Domagoj Duvnjak, men derimod deres anden playmaker Luka Cindric, der med sine 8 mål i 1.halvleg var en konstant trussel.

Hviderusland kom bedst fra start i 2.halvleg. de fik hurtigt hentet ind på Kroatien, så de kun var et mål fra at få udlignet. Men ved stillingen 23-22, hvor man begyndte at tro på en mindre sensation fra de hviderussiske underdogs, begyndte Kroatien at vise hvorfor de var favoritter til dagens kamp. De vandt nemlig den efterfølgende periode med hele 5-0. Dermed var stillingen pludselig 28-22, og kampen var nu så godt som afgjort.

Kroatien kørte senere kampen sikkert hjem. Og de kunne dermed være glade for 2 point til kontoen efter en sejr på 31-25.

Kroatien har nu maksimumpoint efter de første tre kampe, og alt tyder på, at deres sidste kamp mod Tyskland bliver en direkte duel om 1.pladsen i Gruppe C.