Fænomenale Landin giver Danmark fremragende udgangspunkt

Danmark vandt med 27-25 mod Sverige i et opgør, der var et drama til det sidste. En storspillende Niklas Landin endte med at blive afgørende i den danske sejr, som formentlig betyder, at danskerne vinder den indledende gruppe.

Den første del af kampen var meget målfattig, hvor holdene skulle se hinanden an. Det slap Sverige bedst fra, da de kom i front med 4-6. Efterfølgende spillede danskerne sig gevaldigt op og vandt den efterfølgende periode 10-2.

I den periode lukkede Niklas Landin fuldstændigt af i målet, samtidig med Kasper Søndergaard spillede stort i angrebet, hvilket gav en ny dimension i det danske spil.

I slutminutterne af første halvleg fik Sverige hentet ind på danskerne, hvilket gjorde, at pausestillingen var 14-10 i dansk favør.

Den svenske optur fortsatte i starten af anden halvleg. Sverige fik reduceret til 14-13 før Danmark for alvor kom i gang.

Mikkel Hansen, der ikke havde spillet en særlig god første halvleg, spillede sig gevaldigt op i anden halvleg, hvilket var med til at danskerne holdte fast i føringen.

Med seks minutter igen var Danmark i front med 24-22, men tekniske fejl af danskerne lukkede svenskerne ind i kampen igen.

Da der resterede knap to minutter af opgøret var stillingen 25-24, men med knap fem sekunder igen med armen i vejret fik Hans Lindberg sendt bolden i mål til slutresultatet 27-25.