Miklas Ravn Campbell

Dårlig kroatisk start ikke nok for Ungarn

Aftenens kamp i gruppe C mellem Kroatien og Ungarn endte med en kroatiensejr på…

Det var de undertippede fra Ungarn, som kom bedst fra start i kampen. De var kun bagud en enkelt gang i første halvleg, da Kroatien førte 2-3. Efterfølgende var det Ungarn, som leverede bedst.

Ungarn måtte undvære deres stjernespiller Lazlo Nagy, som i går blev skadet i kampen mod Tyskland. Det betød, at deres anden højreback Zsolt Balogh, der til daglig spiller i Pick Szeged, spillede den ungarske højreback. Det gjorde han utrolig godt, og han lavede hele 6 mål i dagens kamp.

Mod slutningen af første halvleg var Ungarn foran med hele 11-7. Men dette fik det kroatiske hold til at forsøge sig med deres 7 mod 6-spil, hvor den kroatiske superstjerne Domagoj Duvnjak, styrede det kroatiske angrebsspil fuldstændig, og derfor kunne de hente ind på Ungarn. Kroatien nåede inden pausefløjtet, at hente de undertippede fra Ungarn, så de to hold gik til pause med stillingen 11-11.

I 2. Halvleg var rollerne byttet om, og det var nu favoritterne fra Kroatien, som var i teten. Efter stillingen 15-15 så de sig ikke tilbage og kunne stille og roligt udbygge deres føring, så de midtvejs i 2.halvleg var foran med hele 5 mål.

Det lykkedes ikke Ungarn at hente Kroatien, og derfor kunne de sikkert køre sejren hjem. Selvom Ungarn i slutningen forsøgte at gå helt frem i forsvaret, fik de ikke hentet nok ind på Ungarn, så det for alvor kunne lugte point. Derfor endte kampen med en sikker favoritsejr til kroaterne på 28-31.

Begge mandskaber skal i kamp igen på mandag. Kroatien møder kl.20:45 Hviderusland, der overraskende tabte deres første kamp mod Chile. Ungarn skal så forsøge, at få deres første sejr ved slutningen mod netop Chile mandag kl.17:45.