Sydamerikanske underdogs hentede første VM-sejr

Chile var ikke levnet de store chancer mod Hviderusland, men sydamerikanerne endte med at overraske og vandt 28-32.

Chile har i VM-sammenhæng, fraregnet Presidents Cup, ikke vundet en kamp før. Det kombineret med, at Hviderusland har en ny, spændende generation på vej, så var der ikke de store forventninger til Chile.

Fra starten af kampen satte de sydamerikanske underdogs sig påkampen. Særligt storskytten Rodrigo Salinas gjorde ondt på Hviderusland, hvilket gav Chile en føring på 4-7 efter ti minutters spil.

Salinas fortsatte med at bombe videre og føringen til Chile nåede op på 5-9 før Hviderusland, anført af stregkæmoen Artsem Karalek, fik sat en prop i.

Hviderusland fik udlignet til 10-10 på et mål af netop Karalek, der var en enmandshær for Hviderusland med i alt ti mål i opgøret. Ved pausen var stillingen helt lige 14-14, efter Uladzislau Kulesh satte udlignede med otte sekunder tilbage af første halvleg.

I anden halvleg kom Hviderusland foran med 17-15 og med et kvarter igen lød den hviderussiske føring på 23-20. 13 minutter før tid var føringen fortsat på tre mål, men indledte Chile et storstilet comeback.

Med under ni minutter tilbage af opgøret fik Chile udlignet til 25-25. Chile kom efterfølgende foran og så sig ikke tilbage, og endte med at vinde kampen 28-32.