HØJ Elite opgraderer på trænerfronten

1. division - Herrer
kenneth_olsen1_nyeste_brug_dette

HØJ Elitehåndbold har valgt at ansætte nye trænere til 1. divisions herrerne fra sæsonen 2017-18. Den kommende cheftræner er imidlertid et kendt ansigt for mange i og omkring klubben, for i den nye sæson byder HØJ et stort ”velkommen tilbage” til tidligere spillende træner Jesper Fredin. Det oplyser HØJ Elitehåndbold i en pressemeddelelse.

Fredin har været at finde i Skanderborg de sidste 3 sæsoner, herunder som assistenttræner for Skanderborgs herrehold i ligaen, hvor han danner team med Nicolej Krickau, der næste sæson skal til GOG.

Fredin studerer idræt på Århus Universitet og er efter eget udsagn en rigtig håndboldnørd.

– Vi glæder os rigtig meget til at byde Jesper Fredin velkommen i klubben som ny herretræner og i den grad til at samarbejde med ham. Fredin er ung, ambitiøs og meget seriøs med 100% passion for håndbold, så vi føler os overbevist om, at det er et godt match”, siger Lars Vinther, direktør for HØJ Elitehåndbold.

Fredin er ansat på en 2-årig aftale på halv tid.

– Det giver bedre tid til eksekvering af vores planer og større sandsynlighed for at nå vores mål. Fredin får tid og mulighed for at forberede sig selv og spillerne grundigt både til træning og kampe, hvilket er et must både for ham og os, hvis vores sportslige ambitioner skal indfries, udtaler Henrik Kjeldsen, der er sportschef i HØJ Elite.

Jesper Fredin skal danne trænerteam med Peter Svensson, der er tidligere ligaspiller i GOG og BSV og tidligere cheftræner i bl.a. TMS Ringsted. Grundet en civil erhvervskarriere har Svensson valgt at være væk fra elitehåndbold de sidste par år, men han har nu tid og lyst til trænergerningen igen.

– Jeg er meget motiveret og glæder mig rigtig meget til at samarbejde med Fredin og være i HØJ, siger Peter Svensson.

Efter et evalueringsmøde lige før jul med det fungerende trænerteam besluttede HØJ Elites ledelse hen over julen, at man ikke ville forlænge aftalerne med Lars Nedergaard og Thomas Jørgensen til næste sæson. Som reaktion på den beslutning har begge trænere valgt at stoppe i utide og med øjeblikkelig virkning, hvilket har stillet klubben i en vanskelig situation. Der er imidlertid nu fundet en fornuftig løsning på problemerne. HØJ har indgået en aftale med Niels Møller, der tidligere bl.a. har arbejdet som træner Østrig og Norge og som assistenttræner i Nordsjælland Håndbold; han er nu på 8. år landstræner for det Grønlandske Håndboldlandshold.

– Niels skal assistere vores sportschef Henrik Kjeldsen, der samtidig skal være cheftræner sæsonen ud. Vi involverer desuden spillerne tæt i de sportslige beslutninger, så alle gode kræfter udnyttes i den vanskelige situation, vi desværre er havnet i. Jeg glæder mig meget til den udfordring, som opgaverne i HØJ bliver”, siger Niels Møller, der starter op allerede i næste uge, fortæller Lars Vinther.

Skriv en kommentar:

Din E-mailadresse vil ikke blive vist.

Mobile Sliding Menu