Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Patrick Andersen

Stor optakt herre VM 2017: Gruppe A

HBOLD.dk har igen allieret sig med Jakob Bæk Vennegaard fra Randers HH og Sideline Sport, efter han spottede dansk succes og norsk EM-guld i december. Han har denne gang lavet en stor VM-optakt, hvor vi starter med gruppe A, som består af Frankrig, Polen, Rusland, Brasilien, Japan og Norge.


Frankrig – Nyt trænerteam


Den legendariske træner Claude Onesta vil ikke sidde på bænken for Frankrig under denne slutrunde, da han er overgået til rollen som sportschef i det franske forbund. I stedet er hans tidligere assistenttræner, Didier Dinart, forfremmet til cheftræner, mens den tidligere landsholdsprofil Guillaume Gille er blevet assistent. Det bliver spændende at se om de unge trænere kan så for presset på hjemmebanen, selvom Didier Dinart altid har haft meget ansvar i kampene, er det bare noget andet at stå som skydeskive for pressen.


Frankrig åbner VM på hjemmebanen mod Brasilien i en propfyldt AccorHotels Arena i Paris, inden deres resterede inddelende kampe spilles i Nantes. Brasilien er et hold, der lægger rigtig godt til det franske mandskab, idet de kommer med et offensivt forsvar, som de stærke mand-mand spiller fra Frankrig burde kunne løse – alt tyder på en flyvende fransk start.


Frankrig har som bekendt været med i verdenstoppen en årrække, men har næsten til hver slutrunde været et dilemma, hvem der skulle spille deres højre back. Til denne slutrunde har de dog fået løst den problematik i en storspillende Nedim Remili og Valentin Porte.


Udover deres opgradering på højre back, kommer Frankrig nok med den bredeste trup af alle deltagende hold, plus alle spillerne har erfaringen fra de helt store kampe – forventer den gamle garde som Omeyer, Karabatic, Sorhaindo, Guigou osv. finder storspillet frem på hjemmebane.


Min forventning: Det er svært at komme uden om Frankrig må være favorit på hjemmebane. De har erfaringen og en forholdsvis nem vej til VM-finalen, hvor vinderen af gruppen C eneste reelle udfordring – det ligner at blive Tyskland eller Kroatien. Hvis det franske hold ikke skulle løbe med guldet – må det næsten være pga. presset, og forventningerne fra en hel håndboldnation er på deres skulder. Jeg forventer Le Bleus render med guldet


Profiler: Thierry Omeyer, Nikola Karabatic, Cedric Sorhaindo og Luc Abalo.


Polen – Kan de følge op på et flot OL-resultat?


Polen skal prøve at følge op på en flot præstation fra OL, hvor holdet nåede frem til en nervepirrende semifinale mod Danmark.


Der er dog ikke meget i den polske lejr der tyder på VM-succes, efter OL er de fleste bærende profiler indstillet landsholdskarrieren. Det betyder Polen er uden spillere som Slawomir Szmal, Karol Bielecki, og brødreparrene Lijewski og Jurecki, mens blandt andet Kamil Syprzak og Martiusz Jurkiewicz er skadet.


På deres nuværende hold har stadig en dygtig fløj i Krajewski, men med keepere, der aldrig har været med til en slutrunde, urutinerede strege, og hovedrengøring i bagkæden ligner det mest af alt skuffende VM til Polen.


Min forventning: Polen er i gang med et stort generationsskifte. Jeg synes hold som Frankrig, Brasilien, Norge og Rusland alle er bedre end Polen. Det betyder at Polen kommer til at slås om overhoved at gå videre fra indledende gruppe. Jeg tror de bliver 5’er i puljen og ender i Presidents Cup.


Profiler: Michal Daszek, Przemyslaw Krajewski og Piotr Chrapkowski


Rusland – Gode muligheder til dette VM


Rusland kommer med præcis det de plejer. Alligevel forventer jeg Rusland endelig levere et nogenlunde resultat i herrer håndbold igen.


Rusland skal være glad for puljen, og det må formodes det enten bliver Norge eller Rusland der ender 2’er i puljen. I den duel skal det med at Norge ikke ligner et hold der er helt i topform, og er båret af mange lottokuponer i bagkæden. Kampen Rusland-Norge d. 14 januar, tror jeg bliver afgørende for hvem bliver 2’er i puljen. Rusland-Norge må forventes at blive et rent skydetelt fra distancen, men efter at havde set holdene i perioden op til slutrunden, vurderer jeg Rusland en lille smule foran.


På spillermaterialet har Rusland skiftet lidt ud, ind er kommet Kalarash som startede streg foran rutinerede Chipurin, og en deres aldrende målmand Grams er skiftet ud med Kireev – ellers kommer Rusland med det tunge skyts som altid.


Min forventning: Jeg tror Rusland ender som 2’er i puljen, eller som minimum 3’er. Det betyder, at de i en 1/8-finale vil ramme et hold som Island, Makedonien eller Tunesien, hvor jeg vil have Rusland som favorit mod alle de modstanderne. Det betyder Rusland har mulighed for at komme til en kvartfinale, og endelig levere et godkendt håndboldresultat igen.


Profiler: Pavel Atman, Sergei Shelmenko, Timur Dibirov og Dmitrii Zhitnikov.


Brasilien – Kommer med det offensive forsvar


Brasilien spiller meget atypisk sydamerikansk håndbold, da spillerne har en fornuftig fysik, og spiller egentlig på samme måde som mange europæiske hold – skal dog også med næsten hele truppen spiller i gode europæiske ligaer. Men udover fysikken er det også gode teknikkere som fx målfarlige Toledo i bagkæden, Pozzer på stregen og Chiuffa på fløjen. Generelt er det et hold, der har en fornuftig bredde, og kommer til at drille mange modstander pga. deres spillestil.


Rent defensivt arbejder de meget med et offensivt forsvar og tager en masse initiativer, de har meget fokus på at tage højden, når modstanderen har kaldt deres åbning (altså når der bliver sat tempo på spillet). Det betyder også kampene mod et brasiliansk hold, ofte bliver meget duel orienteret – fremfor kollektivt håndboldspil.


Min forventning: Jeg tror Brasilien går videre fra gruppen som nummer 3 eller 4. Det betyder, at de formodentligt får enten Spanien eller Slovenien i kvartfinalen. Problemet i en kamp mod fx Slovenien er det måske er det mest fodrappe hold ved VM, og det brasilianske offensive forsvar, vil få det svært mod sådanne en spillestil. De bliver elimineret i 1/8-finalerne.


Profiler: Alexandro Pozzer, Jose Toledo, Thiagus Santos og Fabio Chiuffa


Japan – Holdet ingen kender


Japan største styrke til dette VM er at ingen kender dem, og alt information bliver hold meget internt derovre. Til dette VM er de kvalificerede via en 3. plads ved det asiatiske mesterskab efter Qatar og Bahrain.


Man kan forvente et japansk hold der kommer med et offensivt forsvar, og meget hurtigt angrebsspil, da størrelsen på holdet er begrænset. Derved ikke sagt det ikke er god håndbold – de har et rigtig højt teknisk niveau, men er meget handicappet på manglede fysik og redninger i målet.


Min forventning: Japan kommer som et af VM’s klart svageste hold. For mig er de tæt på et ubeskrevet blad, men ser dem alligevel som sikrer deltagere i Presidents Cup.


Profiler: Jin Watanabe, Atsushi Mekaru og Hiroki Shida.


Norge – Enten eller spillerne


Norge har x-factoren til at nå langt, men også et skrøbeligt spilkoncept. Norges landshold har mange store enere, men også mange spillere der spiller som nat og dag. I bagkæden ved man aldrig hvad man får fra Espen Lie Hansen, Kent Robin Tønnesen og Eivind Tangen, men rammer de dagen, kan Norge slå alle hold.


Norges store profil er selvfølgelig Sander Sagosen og jeg forventer også han kommer til at bære holdet offensivt til VM, men der jeg har mine bekymringer med Norge er defensivt. Op til denne slutrunde har de fået tre nederlag mod, et mod Litauen og to gange til Sverige – og målene er haglet ind på Norge


De mange mål skyldes også Norge har nogle målmandsudforinger i, at førstevalget Ole Erevik har være langtidsskadet med en alvorlig øjenskade – og først har gjort comeback i ugen op til VM. Med hjælp af en specielt fremstillet brille er han med under VM.


Min vurdering: Jeg forventer ikke det store af Norge ved denne slutrunde, og kunne godt se dem bliver 3 eller 4 i puljen. Det betyder, at de formentlig får en 1/8-finale mod enten Spanien eller Slovenien – begge hold jeg vurdere til at være bedre end Norge.


Profiler: Sander Sagosen, Espen Lie Hansen, Kristian Bjørnsen, Magnus Jøndal og Bjarte Myrhol.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER