Stolt Tønder-sportschef: Vi har vist højt niveau

888 Ligaen
Foto: Kim Møller / TM Tønder

Foto: Kim Møller / TM Tønder

TM Tønders sportschefe har stor respekt for spillernes indsats.

Da TM Tønder i april sikrede sig oprykning til 888lgaen i den  minderige afslutning i Helsingehallen mod Nordsjælland, ville jublen ingen ende tage. Festet blev der i flere dage.

Efterhånden gik alvoren dog op for TM Tønder, for pludselig stod man overfor en udfordring, idet man hurtigt blev bevidst om, hvor stor afstanden er mellem 1. division og den liga, der har større muskler på og udenfor banen.

Et helt nyt koncept skulle stilles på benene: nyt sportsligt set-up, ny bestyrelse og en langt større økonomi.

En af de nye navne på de indre linjer blev rutinerede Rene Hamann-Boeriths der blev tilknyttet som sportschef med den opgave at supplere trænerteamet Claus Lyngsøe, Morten Mose og Dennis Klinge.

En lang optaktssæson fulgte, og den håndholdte trup af unge spillere, suppleret med et par rutinerede navne som Mads Thomsen og Jimmy Elmgaard med unge boblere som bl.a Nikola Enderleit og Niclas Thyssen skulle stå prøven i den forlængede efterårssæson, og hvordan gik det så?

– Overordnet synes jeg, at vores trup med vore trænere og spillere har vist højt niveau, og det aftvinger stor respekt for en trup der kender hinanden godt og arbejder sammen. 7 points kan måske ikke lyde af så meget, men vi er stadig en del af gamet, så jeg tror på, at vi i foråret nok skal samle de points, der skal til for at undgå direkte nedrykning, siger René Hamann-Boeriths, der nævner udesejren i GOG som et af de store plusser indtil nu

Sportschefen glæder sig desuden over, at holdet har undgået det ,der i håndboldverdenen hedder de store ”snittere” mod stærke modstandere, for da har spillerne stået sammen for at undgå for mange og lange udfald

– Vor styrke ligger selvfølgelig på vores hjemmebane, som er en fantastisk støtte for vores hold, og det gør det sværere for vore modstandere, når de møder Helvede i Syd. Det kan vise sig at være vigtigt i de 4 points kampe vi har mod for eksempel Randers og Mors- Thy, men generelt skal vi tage en kamp ad gangen, for der er ingen kampe i Ligaen, der er ” walk-over” for nogen, fortæller Hamann-Boeriths til HBOLD.dk.

En ting er selvfølgelig udfaldet af årets turnering, som slutter i marts-april; noget andet er situationen på længere sigt.

Og selvom der naturligvis er klubber, der kigger nøjere på spillere i TM Tønders trup, tror sportschefen alligevel på, at det stadig vil være muligt at tiltrække stærke navne til Tønder, og det er hensigten at fokusere meget på de lokale muligheder.

– En 2-årig aftale med en af de lokale profiler som Rune Schrøder viser retningen for os, og der er stor grøde i ungdomsafdelingen, som nok skal slå igennem på sigt, slutter René Hamann-Boeriths.

Skriv en kommentar:

Din E-mailadresse vil ikke blive vist.

Mobile Sliding Menu