Lasse Dieckmann

Gudmundur: Hele verden kigger på os

Den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, føler et stort ansvar ovenpå OL-guldet i sommer. 


Der er kun 9 dage til, at VM går løs i Frankrig, hvor det danske hold skal spille i Paris. Og nykårede olympiske mestre hviler der et ekstra pres på de bedste danske håndboldspillere.


– Der ligger er stort ansvar på os, når vi kommer som olympiske mestre. Hele verden kigger på os. Men det siger også bare noget om, hvor gode vi er, fortalte Gudmundur Gudmundsson på et pressemøde tirsdag.


Selvom danskerne vandt den seneste store turnering med en finalesejr over den onde ånd fra Frankrig, så er forventningen ikke, at der skal guld om halsen endnu engang. Men en eller anden form for metal, skal der gerne med hjem.


– Vores første delmål er at vinde puljen, så vi får en lettere modstander i en ottendedelsfinale og en eventuel kvartfinale. Hvis det lykkes, så er næste mål, at vi skal med op og spille om medaljerne, og så er semifinalen et krav.


Læs også: PSG-spiller kommer ikke med til VM


Det danske landshold går de kommende dage i gang med Bygma Cup, der er en optaktsturnering til turneringen i Frankrig. Og her forventer landstræneren, at han får styr på de sidste detaljer og ændringer.


– Det er ikke de store ændringer, der kommer til at ske. Vi skal finde en løsning på Mads Christiansen fravær, da han har været med i mange år og spillet begge veje. Så vi skal finde ud af, om vi skal have en venstrehåndet mere med, eller om vi skal spille med en højrehåndet højre back. Og vi skal finde ud af, hvordan vi får et godt returløb, hvis vi skal skifte to mand i forsvars- angrebsudskiftninger. Men der kommer ikke til at ske de store ændringer.


Danmark spiller første kamp i Bygma Cup torsdag aften, når de møder Ungarn i Aalborg. Den kamp spilles kl. 20.15.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER