Simon Jensen

Zinglersen: Den bedste forsvarspræstation i min tid

Randers HK hjemtog fredag eftermiddag en yderst overraskende, men lige så velfortjent, pokaltriumf efter finalesejr mod forhåndsfavoritterne fra FC Midtjylland. Efter opgøret var Randers-træner Ryan Zinglersen særligt tilfreds med sit mandskabs defensive formåen.


Ryan Zinglersens tropper formåede i løbet af 60 minutters håndbold at holde en ellers meget formstærk og potent midtjysk offensiv på blot 21 scoringer – og det tilskrev Randers-træneren efterfølgende blandt andet til én bestemt spiller på banen.


– Greve (Cecilie, red.) var helt suveræn. Hun skulle blive pokalfighter, indleder Ryan Zinglersen over for HBOLD.dk, inden han fortsætter:


– Det her, det er sindssygt godt arbejde i dag (i går, red.). At holde FC Midtjylland på 21 mål er en flot præstation af forsvaret – det har jeg ikke set så godt i min Randers-tid.


Chefen for de kronjyske håndbolddamer understregede i sin analyse af kampen efter både slutfløjt og pokaloverrækkelse, at han op til finaleduellen havde valgt at orientere sin trups defensive ressourcer på særligt to bagspillere fra FC Midtjylland. Veronica Kristiansen og Stine Jørgensen skulle nemlig holdes i skak for at stække målscoringen hos de forsvarende danske vicemestre.


– Vi ville gå hårdt til to af deres spillere, Veronica (Kristiansen, red.) og Stine (Jørgensen, red.) og så lade fløjene gå – det aftalte vi med Greve (Cecilie, red.), og det holdt vand, beretter Ryan Zinglersen, inden han afslutter med en bemærkning om et fundamentalt og taktisk ændret Randers-forsvar frem mod det netop afviklede Final 4-stævne:


– Vi holdt et møde i Polen under en EHF Cup-kamp dernede og ændrede her nogle få ting. Vores overtal ændrede vi, vi ændrede noget i ankomstfasen og ikke mindst blev vi enige om at dække 6-0 – traditionelt efter den gamle svenske model med stødende 3’ere. Og i dag (i går, red.) lykkedes det sgu.


Pokaltriumfen var Randers HKs første i klubbens historie – og ligeså var det klubbens første pokalfinaledeltagelse nogensinde.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER