Simon Jensen

Kæk Guld-Ryan: Altid godt at vinde

Ryan Zinglersen og Randers HK hentede fredag den første pokaltitel i den kronjyske håndboldklubs historie, og selvsagt var smilene brede og jublen stor efterfølgende, da Randers-chefen skulle gøre status over torsdagen og fredagens begivenheder.


På baggrund af torsdagens to semifinaler, der forløb efter to vidt forskellige mønstre, syntes det inden fredagens finale klart, at FC Midtjylland – der var klart overlegne mod Primo Tours Ligaens førerhold, Viborg HK, i deres semifinale – skulle påtage sig en klar favoritrolle.


Randers HK var nemlig, selvsamme torsdag, ude i en maratondyst i deres semfinaleopgør mod et hårdt kæmpende og stærkt fightende TTH Holstebro-mandskab – og derfor var det først efter 80 minutters effektiv håndboldspilletid, at den kronjyske finalebillet blev indløst.


Før fredagens finale – i øvrigt Randers’ første i deres klubhistorie, men samtidigt også FC Midtjyllands femte af slagsen på stribe – stod det derfor ikke skrevet mange steder, at Randers skulle rende med pokalen. Zinglersen erkendte efter kampen også, at han sagtens kunne have set sig tilfreds med pokalhøsten, hvis blot en Randers-spiller var blevet kåret til årets pokalfighter. Imidlertid erobrede kronjyderne begge titler.


– Vi havde været tilfredse i dag med at få den ene af pokalerne – det var vores målsætning. Men nu tog vi dem sgu begge to. Om vi ikke kunne have fået den store, havde vi været tilfredse med den lille, for så havde vi fightet os til noget, starter Ryan Zinglersen, inden han fortsætter:


– Vi har spillet op og ned, og det har vi gjort hele den første halvdel. Det her må give os et spark bagi, sådan at vi formodentlig kan komme lidt mere ind i rytmen af, hvad vi gerne skal præstere.


Som beskrevet ovenfor var fredagens pokalfinale Randers HKs første i klubbens historie – og det var derfor befriende for Ryan Zinglersen, der er i gang med sin anden og foreløbigt sidste sæson i klubben, at kunne bryde en ond pokalstime i den blåblusede håndboldklub.


– Vi kom igennem det her mørke, mørke skydække, der har været hen over Randers omkring pokalhåndbold. Vi brød igennem, op i solen og der er vi i dag, fortæller Randers-chefen, inden han kortfattet, med et smil på læben og et blink i øjet, konstaterer:


– Det er altid godt at vinde. Og det er jeg rigtig stolt af.


Randers HK kan allerede på onsdag den 4. januar se frem til at stå over for selvsamme modstand som i fredagens pokalfinale, når FC Midtjylland gæster Arena Randers.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER