Stærkt kollektiv skal udligne fraværet af eneren Polman

Primo Tours ligaen
Foto: Erik Laursen

Foto: Erik Laursen

Team Esbjerg indledte i de sene eftermiddagstimer onsdag forberedelserne til en forårssæson, der vil byde på de største sportslige udfordringer i klubbens historie.

Med fraværet af individualisten over alle i truppen, Estavana Polman, lægger cheftræner Lars Frederiksen op til, at spillerne må være klar til at slide for succes i den hjemlige liga og Champions League – og præstere som hold.

– Estavana kan ikke erstattes, og ikke mange hold kan tåle at miste sin topspiller og bevare de største drømme om sportslig succes intakte. Især ikke, når vi må undvære andre profiler som Susanne Kastrup Forslund og Lærke Møller. Men vi klager ikke, for sådan er gamet. Vi må tage arbejdshandskerne på og være holdet, der slider os igennem et langt og spændende forår. Vi har tidligere opnået gode resultater, mens flere spillere har været udenfor, og det kan vi gøre igen, siger Lars Frederiksen i en pressemeddelelse fra klubben.

Og slidt blev der i Blue Water Dokken, da det første attentat mod eventuelt julefedt blev sat ind. Der blev svedt igennem med hockey, håndbold og agility, inden den første arbejdsdag var klaret. Men humøret var højt, og gensynsglæden efter juleferien var stor. Med den nye pige i klassen, Nanna Friis-Traberg, talte truppen uændret 14 spillere.

Vilde Ingstad fik særligt mange lykønskninger, efter hun havde føjet titlen Europamester til den VM-titel, hun tidligere har vundet med Norge. Hun fyldte 22 år på dagen, da Norge vandt EM-finalen i Göteborg med 30-29 over Holland med klubkammeraterne Estavana Polman og Laura van der Heijden på holdet.

– Det er bare pissefedt, som man siger på dansk, at vinde sådan en finale. Selv om man ikke spiller så meget, lærer man en masse af at træne med nogle af verdens bedste håndboldspillere, både på og uden for banen. Nu gælder det Team Esbjerg, og det bliver sjovt at spille mange – og ikke mindst hårde – kampe. Især mod Györ. Estavana er en vældig god spiller, der styrer spillet og scorer mål. Uden hende må vi alle tage et større ansvar, så vi kan få det til at fungere. Det bliver måske en meget sund proces, hvem ved, siger Vilde Ingstad.

Maibritt Kviesgaard og den øvrige del af truppen, der ikke har været med ved EM, har trænet igennem hjemme i Esbjerg.

– Det bliver da klart en udfordring at skulle undvære ”Essie”. Hun kan afgøre kampe på egen hånd og er vores eneste playmaker. Det er rigtig dejligt for hende, at hun skal have sit første barn, og ærgerligt for holdet.  Nu må vi skrue op for kollektivet og slide for at skabe chancer. Det bliver fortsat fedt at spille Champions League, for det er det, vi spiller håndbold for. Ingen forventer, at vi kan gå videre fra hovedrunden, så vi må forsøge at tage de point, vi kan få, og hente erfaringer. Og så er det altså rart at være flere til træning for første gang i lang tid, siger Maibritt Kviesgaard.

Hun og holdkammeraterne sveder igennem tre gange i denne uge og med en omgang ekstra fysisk træning fredag. Derefter er der fri et par dage omkring nytår, før det går løs med de sidste forberedelser til årets første ligakamp.

Skriv en kommentar:

Din E-mailadresse vil ikke blive vist.

Mobile Sliding Menu