Miklas Ravn Campbell

Norge europamestre efter vild afslutning

Igen lykkedes det for de norske kvinder at vinde europamesterskabet , da de søndag aften besejrede Holland 30-29.

Der var fart over feltet, da aftenens EM finale mellem Norge og Holland blev spillet. Begge mandskaber har turneringen igennem været kendt for, at de løber stærkt, og giver alt hvad de har i kontrafasen.

Netop kontraen var det sted hvor Holland overraskede Norge. Da den norske stjerne Nora Mørk, der skal skiftes ud i forsvaret, havde den lange side til den norske bænk, så valgte Helle Thomsens tropper, at satse alt i kontrafasen. Det fungerede så godt, at Holland var foran 13-9, da der resterede lidt over 10 minutter af 1.halvleg.

Men Holland kunne ikke holde fast i det samme tryk i kontrafasen, og da de i slutningen af 1.halvleg havde problemer i det stationære angrebsspil, så lukkede de et Norge hold, ført an af netop Nora Mørk, komme tilbage i kampen. Og derfor lød pausestillingen efter en yderst velspillet 1.halvleg 15-15.

Nora Mørk showet fortsatte

2.halvleg startede meget lige, men pludselig gik det hollandske angreb igen i stå. Det gjorde det norske ikke, og de trak derfra stille og rolig fra Holland. Norge var oppe og føre hele 28-23, da kampen gik ind i den sidste periode.

Men så tog Helle Thomsen en timeout, og valgte efterfølgende at satse på 7 mod 6 spillet. Dette fungerede godt, og Holland var meget pludseligt tilbage i kampen. Men der var stadig en enkelt spiller, som voldte Holland problemer, det var turneringens topscorer Nora Mørk, som Holland til slut valgte at mandsopdække.

Mandsopdækningen af Nora Mørk fungerede godt for Holland, og med nogle vigtige redninger fra Tess Wester til slut, stod kampen pludselig 30-29, og med de orange fra Holland på bolden, kunne det hollandske mandskab ført an af turnerings MVP, Nycke Groot,selv afgøre om kampen skulle i forlænget spilletid. Men med blot 4 sekunder tilbage af kampen, skulle den hollandske stregspiller Danick Snelder, der ellers havde spillet en perfekt finale med 6 scoringer på samme antal forsøg, tage frikastet. Men desværre for Holland kiksede hun sin aflevering, og smed bolden ned på fødderne af sin medspiller. Dermed var kampen afgjort, og Norge kunne igen lade sig fejre som Europamestre.