Rasmus Påskesen

Norge finaleklar efter gyser

Norge vandt 16-20 mod Frankrig

Norge mod Frankrig er nærmest pr. definition opskriften på en rigtig stærk håndboldkamp på kvindesiden. Ved dette europamesterskabs semifinale stod de 2 store håndboldnationer igen over for hinanden, og der var dermed lagt i kakkelovnen til et brag af en kamp.

Franskmændene startede kampen bedst. Nze Minko scorede kampens første mål, dog hurtigt fulgt op af en udligning fra Nora Mørk. i kampens indledende fase var det dog den franske veteran, ZRK Vardar spilleren Alexandra Lacrabere der var den store profil.

Det er dog efterhånden blevet en naturlov, at Frankrig skal have større udfald i håndboldkampe, og nordmændene kom bedre med  i kampen, blandt andet i kraft af storspil fra Nora Mørk og Emilie Hege Arntzen. stillingen ved pausen var 9-11 i norsk favør.

2.halvleg startede meget lig den første. Denne gang var det dog den franske VHK-back, Marie-Paule Gnabouyou der viste vejen til netmaskerne for franskmændene.

I halvlegens første 10 minutter havde Norge umanerligt svært ved at få scoret mål mod den franske beton-defensiv. Et norsk lyspunkt i denne fase af kampen var dog Silje Solberg i målet, og Veronica Kristiansen, der medvirkede stærkt til, at Frankrig ikke fik slået noget afgørende hul.

Kampen fortsatte helt lige helt indtil slutminutterne, hvor Norge så ud til at have et lille gear mere end Frankrig. Specielt Emilie Hege Arntzen og Silje Solberg var store profiler for Norge. Dog skal det nævnes, at målvogter Laura Glauser fra Frankrig stod en rigtig stærk kamp, og Niombla og Lacrabere som markspillere var i høj grad også med til, at gøre kampen til en af turneringens mest spændende kampe.

kampen endte 16-20 til Norge. Dermed er finalen imellem Holland og Norge, mens Frankrig skal møde Danmark i kamp om bronzen.