Miklas Ravn Campbell

Masser på spil i mellemrundens gruppe 1

Inden den sidste kamp i mellemrundens gruppe 1, er intet afgjort. Resultater i denne gruppe, kan nemlig få stor betydning for Danmark, der alt efter gruppens resultater, kan sikres en plads ved næste års VM.


Stillingen inden den sidste spillerunde i ser således ud:


1. Holland – 6 point


2. Frankrig – 6 point


3. Tyskland – 5 point


4. Sverige – 3 point


5. Serbien – 3 point


6. Spanien – 1 point


Denne stilling betyder, at der er 3 hold med chancen for en semifinaleplads, og 3 hold som har udspillet deres rolle i forhold til medaljekampen. Det gælder blandt andet de svenske værter, der efter to knebne nederlag til henholdsvis Frankrig og Holland måtte erkende, at de ikke skulle have lov til at spille med om medaljer på hjemmebanen i år.


Men Sverige har dog stadig meget at spille for i morgen. De kan nemlig stadig nå, at sikre sig billetter til næste års VM i Tyskland. Og det er nemlig de kommende værter ved VM, som svenskerne skal forsøge at slå. Hvis Sverige slår Tyskland, vil de nemlig skulle spille kampen om 5-6 pladsen, og hvis de får 5. pladsen, er de garanteret deltagelse ved VM 2017.


Der gives nemlig VM-deltagelse til de 4 bedst placerede nationer ved EM. Men de forsvarende verdensmestre har også en plads, og da verdensmestrene er Norge, som grundet den uafgjorte kamp mellem Danmark og Rusland er sikret en plads i top 4. Så vil en 5.plads resultere i VM-deltagelse.


Tyskerne har modsat Sverige stadig noget at spille for. De kan med en sejr, og lidt hjælp fra enten Serbien eller Spanien sikrer sig en semifinaleplads.


Michael Bieglers tyske tropper, er som tidligere nævnt vært ved VM 2017, og derfor er det selvfølgelig også garanteret en plads ved verdensmesterskaberne. Dette betyder så, at hvis Tyskland slutter i top 3 i gruppen, så vil det være 6.pladsen ved EM, der giver billetten til VM.


Venter Helle Thomsens Holland i semifinalen?

Både Holland og Frankrig, som møder henholdsvis Spanien og Serbien, kan begge med en sejr, sikrer sig en semifinaleplads. Hvis begge disse hold vinder, så bliver Holland 1´er og Frankrig 2´er i puljen.


En førsteplads til Holland vil betyde, at det kan danske kvindelandshold, hvis de altså besejrer Rumænien og Neagu, vil skulle stå overfor for den danske træner Helle Thomsen, og 3 spillere, der til dagligt er at finde i den danske liga, heriblandt den dygtige venstreback Estavana Polman.


De første kampe i spilles i morgen kl. 16:15, og det er bl.a. en kamp med netop Holland, der skal forsøge at sikre videre avancement i turneringen med en sejr mod et spansk, der fuldstændig har udspillet deres chancer ved turneringen.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER